BALIKESİR Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, bu sabah gözaltına alındı.
Darbe girişiminin ardından Balıkesirliler sokağa döküldü. Valilik önüne getirilen TIR'ın üzerine kurulan dev ekrandan gelişmeler izlendi. Sabahın erken saatlerinde, Valilik önündeki kaldırıma vatandaşlar için poşetler içinde ekmek konuldu. Polisler, Balıkesir Valiliği'nin önünde uzun namlulu silahlarla bekledi. Valiliğin yan giriş kapısında da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ambulansı hazır bekletildi.
VALİDEN MESAJ
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Twitter hesabından, darbe girişimine tepki gösterirken, "Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiç bir iradeyi tanımıyorum" paylaşımı yaptı. Yazıcı'nın güvenlik toplantısında yetkililerle bir araya geldiği öğrenildi. Vali Yazıcı'nın ilerleyen saatlerde ildeki gelişmelerle ilgili açıklama yapması bekleniyor.
BAŞKANLARDAN SMS'LE ÇAĞRI
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur ve diğer ilçe belediye başkanları, SMS atarak vatandaşları sokağa çıkmaya çağırdı. Bazı vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla geceyi sokakta geçirdi.
GARNİZON KOMUTANI GÖZALTINDA
Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı olan Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, bu sabah gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın girişine ise belediyeye ait iş makineleri, otobüs, kamyon ve itfaiye araçlarıyla barikat kurulduğu görüldü. Askerlerin devriye gezerek, durumu tespit ettikleri gözlendi. Ayrıca, Bakım Okulu yönünden Balıkesir giriş çıkışı trafiğe kapatıldı. Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (BASKİ) askeriyenin sularını kestiği iddia edildi. Zabıtalar nöbet tutarken, 3 ambulans her hangi bir olasılığa karşı hazır bekledi. Şehirde görev yapan polislere kumanya dağıtıldı.
EKMEK VE PARA KUYRUĞU
Balıkesir'deki vatandaşlar, gece yarısı darbe girişiminin ardından kötü bir olasılığa karşı, fırın önlerinde ve bankaların ATM'lerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Gece camilerden sela okundu. Saat 10.00 itibari ile Balıkesir'de hayat normal görünüyor, günlük yaşam sakin bir şekilde sürüyor.
PROTESTO EDERKEN ÖLDÜ
Balıkesir'in tanınan işadamlarından Mahmut Eren, darbe girişimini protesto ederken kalp krizinden öldü. Türkiye'yi sarsan darbe girişimini protesto etmek için gece yarısı sokağa çıkan ve protesto gösterilerine katılan Eren, Atalar Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı önünde bulunduğu sırada kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eren, bu sabah öldü. Darbe girişimini protesto ederken hayatını kaybetmesi sonrası yakınları Eren'in, "demokrasi şehidi" olduğunu söyledi.
Altıeylül Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun da kayınbiraderi olan Eren'in bugün Zağnospaşa Camii'nde kılınacak ikindi namazını müteakiben toprağa verileceği açıklandı.

 

DHA