BARTIN'da, kentin içinden geçen Bartın Irmağı'nda yaşanan balık ölümleri tedirginlik yarattı. Belediye, oksijen yoğunluğunu artırmak için ırmağa su takviyesi yaptı.
Bartın Irmağı'nın Kemerköprü Mahallesi'nden geçen bölümünde onlarca balık telef oldu. Suyun üzerinde ve ırmak kenarlarındaki balıkları gören çevre sakinleri belediyeye haber verdi. Belediye, ırmaktaki oksijen yoğunluğunu artırmak için Kemerköprü üzerinden geçen vanaları açarak ırmağa su takviyesi yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri de ırmak yatağında sudan ve telef olan balıklardan numune aldı. Görevliler, vatandaşları telef olan balıkları toplamamaları konusunda uyardı.
Bartın Belediye Başkan Başkanı Cemal Akın, Kemerköprü mevkiinde zaman zaman balık ölümlerinin yaşandığını söyleyerek, "Yaz aylarında yağışların az olmasına bağlı oksijen yetersizliği nedeniyle balık ölümlerini zaman zaman görüyoruz. Biz de belediye olarak buna geçici de olsa bir çözüm bularak, köprü üzerinden geçen su borularının vanalarını açtık. Irmağa su takviyesi yapıyoruz. İnşallah bu da balıkların ölmesini önler. Tabii biz bu sistemi daha önceki seneler de denemiştik ve başarılı da olmuştuk" dedi.

DHA