BAŞBAKAN Binali Yıldırım Kurban Bayramı'nın sabahı yaşanan heyelan sonucu 24 evin boşaltıldığı 50 haneli Erzihcan'ın Refahiye ilçesi'ne bağlı Aşağı Sütlü köyünde incelemelerde bulundu. Köylülere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yıldırım, yaraların kısa sürede sarılacağını söyledi.
Cumartesi günü Ağrı gezisinin ardından öğlen saatlerinde memleketi Erzincan'ın Refahiye İlçesine bağlı Kayı köyüne giden ve geceyi burada geçiren Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 17.30 sıralarında beraberinde Vali Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy ile birlikte Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü köyüne gitti. Burada köy halkı tarafından coşkuyla karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşların sorunlarını dinleyip, heyelanlı bölgeyi ve hasar gören evleri gezdi. Elazığ İl Afet Müdürlüğü tarafından gönderilen 24 konteynerin bulunduğu alanda bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi:
"Bayram sabahı bir heyelan geldi ve 24 konut etkilenmiş. Tabi en büyük tesellimiz can kaybı yok. Sadece binalarda hasar var. Kısa sürede hemen Valiliğimiz, Kaymakamlığımız bütün kamu kurumlarımız üzerine düşen görevi yaparak oradaki vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşıladı. Evler yapılıncaya kadar geçici konutlar, geçici barınakların bir kısmı geldi bir kısmı da geliyor. Zarar gören aileler burada bir müddet yaşamlarını sürdürecekler. Devletimiz güçlüdür. Bu ve buna benzer olaylarda Türkiye sadece kendi vatandaşlarını değil, dünyanın bir çok yerinde meydana gelen afetlere en hızlı müdahale etme kabiliyeti olan bir devlettir. Ne gelirse mala gelsin, giden mal gelir ama can maalesef geri gelmiyor. Onun çin canlara mal olan teröründe biran önce gündemden çıkması için canla başla çalışıyoruz. Milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği her türlü güçlüğün, zorluğun üstesinden gelmemiz için en büyük gücümüz kaynağımızdır."
Başbakan Binali Yıldırım ziyaretin ardından karayolu ile Kayı köyüne geçti. Geceyi burada geçirecek olan Başbakan Yıldırım Pazartesi günü saat 11.00'da kent merkezindeki Salih Erkan İlkokulunda eğitim-öğretim yılının açılış törenine katılacak

DHA