TÜRK Kızılayı İstanbul Şube Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kardeşi İlhami Yıldırım ile kızı Büşra Yıldırım Köylübay, Ardahan’da 505 ilköğretim okulu öğrencisine Kızılay'ın eğitim seti dağıtımına katıldı.
Kazım Karabekir Yatılı Bölge Okulu’nda düzenlenen törene, Vali İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Demirci, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'ın kızı Büşra Yıldırım Köylübay ile birlikte Milli Eğitim Müdür Vekili Fikret Çerkezoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Burada konuşan Türk Kızılay’ı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, "Türk Kızılay'ı İstanbul Şube Başkanlığı adına Türkiye genelinde 7 bin adet kırtasiye seti hazırladık ve Sosyo ekonomik denge gözetiminde bulunarak siz değerli kardeşlerimize dağıtımlarda bulunuyoruz. Şu anda eş zamanlı olarak aynı zamanda Van, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Bingöl, Siirt ve Diyarbakır olmak üzere çok sayıda ilimizde bu setleri dağıtacağız. Bunun akabinde biz Türk Kızılay’ı İstanbul şubesi olarak bunlarla yetinmiyoruz ve 81 ile 81 Anaokulu projesi kapsamında Ardahan'a 1 adet 350 metrekarelik 4 sınıflı bir anaokulu kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Kızılay İstanbul Şubesinin bu yardımlarından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Türk Kızılay’ı Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve Başbakanımızın destekleriyle dünyada örnek yardımlara ve organizasyonlara imza atıyor. Ben şahsım olarak Kızılay’ın çok emin ellerde ve doğru güzergahlarda ilerlediğini belirtmek isterim" dedi.
Ardahan Valisi İbrahim Özefe ise "Ne zaman nerede bir muhtaç var orada Kızılay’ı görebiliyoruz. Özellikle son yıllarda bayrağındaki şu hilal var ya o hilalin şanına yakışan şekilde bu milletin bu devletin, tarihinin, bugünün ve inşallah istikbalinin de layıkıyla mümessil olan öncüsü olan bir kurum haline geldi" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilere hazırladıkları kırtasiye setlerini yeğeni Büşra Yıldırım Köylübay ile dağıtan İlhami Yıldırım öğrencilerle hatıra ı çektirdi.

FOTOGRAFLI

 

DHA