BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği memleketi Kahramanmraş’ta CHP ve MHP teşkilatlarını ziyaret etti, Türkiye’nin kokteyl terör saldırıları ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta ilk olarak CHP'yi ziyaret etti. CHP İl Başkanı Esat Şengül ve partililer tarafından karşılanan Kaynak, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin güney sınırında bulunan Suriye’de çeşitli örgütlerin bulunduğunu dile getiren Kaynak, konunun Türkiye’ye geldiğinde birbirine düşman örgütlerin birlik olarak kokteyl terör saldırıları düzenleyebileceğini kaydetti. Kaynak şöyle konuştu:
“Kahramanmaraş için bölgemiz için yapacağımız daha çok şeyler var. Ben buna inanıyorum. Bölgemizde hemen 80 kilometre yakınımızda Suriye’de bir iç savaş var. Bir kadim medeniyet, maalesef yerle yeksan edilmiş durumda. 15 Temmuz’dan önce söylemiştim. Yine söylüyorum; Türkiye kokteyl bir terör saldırısı ile karşı karşıya. Hemen sınırımızın güneyinde birbiri ile savaşan IŞİD, PKK, bu sınırda ikisi birlikte bizimle savaşıyor. Bunu anlamlandırmalıyız. Bunu düşünmeliyiz. İki düşman güç, konu Türkiye olunca, Türkiye’nin istikrarı olunca, iki düşman güç birlikte saldırıyor. Buna DHKP-C’yi ve adını bilmediğimiz diğer örgütleri ekleyebiliriz. Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri, asla teröre yardım yataklık yapmadılar. Asla cesaret vermediler. Bizim 15 Temmuz ruhu ile bu birliktelik ruhunu devam ettirmemiz lazım.” 
Kaynak, CHP ziyaretinin ardından beraberindeki, AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisini ziyaret etti. Kaynak, parti binasında partililerle birlikte kendisini karşılayan MHP İl Başkanı Öner’e, misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. 
MHP İl Başkanlığı’nda da konuşan Kaynak’ın buradaki ziyaretinin ardından Narlı İlçesi'ne hareket ederek Şehit Uzman Çavuş Salih Hayırsöz’ün ailesini ziyaret edeceği ve ardından Türkoğlu İlçesi’ne giderek dün şehit olan Ahmet Suna’nın ailesine taziye ziyaretinde bulunacağı belirtildi.

 

DHA