SAKARYA Büyükşehir Belediyesi'nin Akyazı İlçesinde sürdürdüğü sondaj çalışmalarında 1500 metre derinlikte jeotermal kaynak bulundu.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) devam eden jeotermal sondaj çalışmaları kapsamında Akyazı'da sonuca ulaşıldığını açıkladı. Çalışma yapılan sondaj alanında SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte incelemede bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, "Jeotermal kaynak arama çalışmalarına başlamıştık. 3 ilçemizde devam eden çalışmalarda ilk olarak Akyazı bölgesinde sonuç aldık. 1500 metre derinlikte termal suya ulaştık. Bölgemize ve şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.
Toçoğlu suyun sıcaklığının 36 derece olduğunu belirterek, "Proje çalışmalarımız kapsamında jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yapacağımız bölgelerde SASKİ ekiplerimiz gerekli jeolojik etüt ve proje çalışmaları yaparak, belirli bölgelerde çalışmalarını başlatmışlardı. Bu kapsamda Sapanca Uzunkum, Serdivan Yazlık ve Akyazı Harunusta mahallelerinde jeotermal kaynak arama sondaj çalışmalarına start vermiştik. Hamd olsun çok kısa bir sürede Akyazı'da sonuç aldık. Ümit ediyoruz ki, sondaj çalışmalarını sürdürdüğümüz diğer bölgelerimizden de güzel haberler gelecek. İlk belirlemelere göre bulunan suyun sıcaklığının 36 derecede olduğu görüldü. Üretimle beraber bunun 40 dereceyi bulmasını bekleniyoruz. Ayrıca kaynakta saniyede 30 litrelik bir debi mevcut. Aldığımız sonuçlar uluslararası standartlarda. Çünkü bu standara göre 26 derece ve üzeri termal su kapsamında değerlendiriliyor. Şuanda suyla ilgili gerekli testler yapılıyor. Sıcaklık, debi ve su mineralleri de bu testler sonucunda netlik kazanacak. İnşallah olumlu sonuç alınması halinde bölge ekonomisine ve turizmine yeni bir soluk kazandıracağız. Bu ilçemiz, şehrimiz, Türkiye için çok güzel bir gelişme" diye konuştu.

DHA