DARBE girişiminin 6'ncı gününde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Toçoğlu'nun Sakarya Üniversitesi'nde araştırma görevlisi kızını cep telefonundan annesinin numarasını gösteren özel bir yazılım ile arayan kişi "Babanız öldü" dedi. Zeki Toçoğlu, olay sonrasında suç duyurusunda bulundu.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, darbe girişimi sonrasında yaşananlar ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Ormanpark'ta düzenlenen toplantıda sosyal medyadaki manüpülasyon ve provokasyonlar ile ilgili  soruya cevap veren Zeki Toçoğlu, karşılaştığı bir olayı anlattı. Başkan Zeki Toçoğlu, darbe girişiminin 6'ncı gününde Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde araştırma görevlisi olan kızının cep telefonundan aranarak kendisinin ölüm haberinin verildiğini söyledi. Toçoğlu'nun anlattığına göre, kızını cep telefonundan bir yazılım aracılığı ile annesi aramış gibi arayan kişi, arkadan gelen gözaltı işlemleri ve panik sesleri arasında "Babanız öldü" diyerek telefonu kapattı. Bu görüşmenin ardınan Toçoğlu'nun kızının fenalaştı.
Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten Zeki Toçoğlu bu örnekle birlikte halkın provokasyona gelmemesi için dikkatli olması çağrısında bulundu. Zeki Toçoğlu, kamudaki açığa almaların Sakarya'daki belediyelere nasıl yansıyacağı sorusu üzerine şöyle dedi:
"Zaten özellikle Sakarya'da belli bir siyasi düşünceden gelen ve bu gibi yapılara uzak durmayı tercih eden bir ekibiz. Alt belediye başkanlarımız ile 17-25 Aralık'tan bu yana dikkatli çalışmalarımız var. Yakın çalışma arkadaşlarıma yeniden tüm personelin incelenmesi talimatını verdim. Kamuda olduğu gibi hiçbir şekilde müsammaha gösterilmeyecektir. Dediğimiz gibi 'Acırsanız, acınacak hale gelirsiniz."

DHA