CUMHURBASKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı'nda 'demokrasi nöbeti'ni sürdürenlere destek verdi, konuşma yaptı. Bilal Erdoğan, ardından 15 Temmuz Cuma gecesi darbe girişimi sırasında 3 ferdi şehit olan Gülşen Ailesi'nin evini ziyaret etti, başsağlığı dileğinde bulundu.
Kızılcahamam Cumhuriyet Meydanı'nda dün geceki 'demokrasi nöbeti'ne AK Parti Ankara Milletvekili Aydın ünal, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Kocaeli Milletvekili Akif Yılmaz ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katıldı. Meydanda toplanan kalabalığa Kaymakam Mehmet Yıldız, milletvekilleri Ayşe Keşir ve Akif Yılmaz'dan sonra Bilal Erdoğan hitap etti. "Sizlere Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim" diyerek sözlerine başlayan Bilal Erdoğan, şöyle konuştu:
"15 Temmuz darbe girişimi başarısız olduktan sonra yapılması gereken o kadar çok iş, o kadar çok radikal girişim, adım var ki. Ankara'ya geldikleri günden itibaren, devamlı görüşmeler devamlı toplantılar, Türkiye'de bir darbe girişimi olmasın diye ne yapılması gerekiyorsa, onun mücadelesini, onun mesaisini veriyorlar. Bizler bir yandan bu demokrasi mesaisine devam ederken, bir yandan da yapılması gerekenlerin yapıldığından emin olmanın da takipçisi olacağız. Yani sorumluların sadece hesaba çekilmesi, hukuk sistemi içerisinde onun verilmesinin mücadelesini vermeyeceğiz, aynı zamanda bir daha bunun tekrar etmemesi için, kanunsa kanun, yönetmelikse yönetmelik, anayasa değişikliği ise anayasa değişikliği, ne gerekiyorsa yapıldığının da takipçisi olacağız. Ankara ve Kazan'da gazilerimizi ziyaret ettik, bu asker bozuntuları, biz Mehmetçiğimizi bunlardan ayırmak zorundayız. Bu münafıklar, bu alçaklar elinde sapanı bile olmayan masum insanlara ateş açtılar, sadece yaralamakla kalmadılar, Kazan'da 'Yaralıyım ateş etme' diye elini kaldıran vatandaşın kafasına ateş ettiler ve şimdi Kızılcahamam'da öğreniyorum, aynı aileden 3 şehidimiz var" dedi.
Konuşmasını tamamlayan Bilal Erdoğan ve miletvekilleri, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kaymakam Mehmet Yıldız, ilçe protokolü ile birlikte, darbe girişimi sırasında 3 ferdi şehit olan Gülşen Ailesi'ni evinde ziyaret etti. Bilal Erdoğan, aileye başsağlığı ve sabır dileklerini iletti.

DHA