SURİYE’nin Halep kentinde yaşamını yitirenler için Bitlis'te 40 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, basın açıklaması yaparak saldırılara tepki gösterdi.
Bitlis Eren Üniversitesi önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan, Öğrenci Konsey Başkanı Berk Yasin Şefkatlioğlu, Suriyeli kardeşlerinin tam altı yıldır dünyanın gözü önünde sistematik katliamlara ve kıyımlara maruz kaldığını söyledi. Her gün içlerini parçalayan onlarca ve yüzlerce görüntüyle karşılaştıklarını ifade eden Şefkatlioğlu, şunları söyledi:
"Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep'te yaralanmak, ölmekten daha trajik bir hale gelmiş. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD ise yaşananlar karşısında kamuoyu önünde üç maymunu oynayan arka planda ise çıkarları için Müslüman kıyımından içten içe hoşnutluk duyan Haçlı artıkları olarak katliamın ortaklarıdır. Kukla DAEŞ ve PYD/PKK ise emperyal güçlerin kiralık katilleridir. Ahlak ve inanç bütün siyasi dengelerden önce gelir. Halep’teki soykırım karşısında siyasi dengeler bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Halep ölüyor iken duyarsızca yaşamak günden güne büyüyen bir vebale dönüşüyor. Artık buna dur demeliyiz."

DHA