BİTLİS'teki 'Demokrasi nöbetine' katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye'nin kalkınmasını istemeyenlerin darbe yapmak istediğini ancak, halkın darbesiyle karşılaştığını söyledi.
AK Parti Van Milletvekileri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Muş Milletvekili Muzaffer Çakar ile 15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbe girişimi ardından Bitlis'te AK Parti İl Başkanlığı önünde başlatılan nöbete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz de katıldı. Burada toplananlara hitap eden Demiröz, darbecilerin hala şaşkınlık içinde olduğunu anlatırken şöyle dedi:
"Kökü dışarıda olan o hainler, bu ülkenin başarılı olmasını istemedikleri için bu darbeye kalkıştı. Darbe yapanlar kendileri darbeyi yedi. Sizler vurdunuz. Darbeciler bu vatandaşların tankın önüne nasıl yattığı şaşkınlığı içinde. Onlar şehadetin, iman gücünü, vatan, toprak ve vatan sevgisini yeni öğrendi. Kurumlarımızdan bunların temizlenmesi, bunlara merhamet etmememiz lazım. Büyük reformlar yapılıyor. devlet yeniden yapılandırılıyor."
ÜLKEYİ BÖLECEKLERDİ
Darbe girişimine karşı AK Parti, CHP, MHP, HDP ve Türk milletinin kenetlendiğini vurgulayan Demiröz, darbecilerin ülkeyi böleceklerini söyledi. Demiröz, şöyle konuytu:
"Darbeciler, ülkeyi 50 yıl daha geriye götürüp, bölecekti. Masum insanları öldürdüler. Bunun hesabını verecekler. Bu hainler milletin dişinden, tırnağından arttırdığı paralarla alınan tank ve toplarla mabetleri bombaladı. Kim bu emri verdi? Hangi akılla yaptınız ve hangi satılmışlar verdi? Ordumuzun içinde kendisine 'Git sivil halkı vur ve burayı aç' diyen darbeci konutanları kaşının ortasından vuran kahramanlarımız vardı. Ölümü göze aldılar, hiç fırsat vermediler ve emirleri dinlemediler. Onlar bağrımızdan çıkan Mehmetçiklerimizdir. Mehmetçiklerimizi aldattılar. Bağrımızdan çıkan Mehmetçikler bunu yapar mı? Büyük bir baskı ve aldatılarak bu işlere girdiler."

DHA