BURDUR'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde meydanı dolduran 5 bin kişi, İstanbul'da liderlerin konuşmasını dev ekrandan izledi. Mitingte, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin ile Polis Özel Harekat Merkezi'nde şehit olan polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay'a Türk bayrağı hediye edildi.
İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile aynı anda düzünlenen miting öncesi Köprübaşı'nda toplanan kalabalık, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, diğer kamu kurumları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Kuran okunmasının ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak tarafından şehitler için dua edildi.
'15 TEMMUZ'UN HASAN TAHSİN'İ, HALİSDEMİR'DİR'
Sırasıyla Belediye Başkanı Ercengiz, milletvekilleri Mehmet Göker, Bayram Özçelik ve Reşat Petek'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz, kalabalığa seslendi. Vali Yılmaz, "Hepimiz Hasan Tahsin'i biliriz. 15 Temmuz'un Hasan Tahsin'i başçavuşumuz Ömer Halisdemir'dir. Kendisine bu milletin şükranlarını ifade ediyorum. Ruhu şad olsun. Yıllarca terörle mücadele eden, en sonunda hainlerle çarpışarak şehit olan Akif Altay kardeşime de rahmet diliyorum" dedi.
AİLELERE TÜRK BAYRAĞI
Vali Şerif Yılmaz, 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren ve darbe gecesinin kaderini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Burdur Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak görev yapan kız kardeşi Elif Serin ile Polis Özel Harekat Merkezi'nde şehit olan polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay'a Türk bayrağı hediye etti. Bu sırada alanda kurulan dev ekranda Dursun Ali Erzincanlı'nın Ömer Halisdemir için yazdığı şiir yer aldı. Şiiri dinlerken Halisdemir'in kız kardeşi Elif Serin, gözyaşlarını tutamadı.
CHP Milletvekili Mehmet Göker ve CHP İl Başkanı Barış Ayten, konuşmalar arasında zaman zaman 'Dombra' müziğinin çalmasına tepki gösterdi, Vali Şerif Yılmaz'ın konuşması öncesi alandan ayrıldı.
Kalabalık dana sonra meydana kurulan dev ekrandan İstanbul'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni izledi.

 

DHA