TÜRKİYE Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın hiçbir gücün Müslümanlar'ı bölmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altında birleşecek ve aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Pensilvanya'daki FETÖ/PDY'yi lanetliyoruz. O kadar masum insanın canını aldılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yıldönümü nedeniyle Darıca Nenehatun Stadı'nda 'Aşure Matemi' düzenlendi. Aşure Matemi'ne Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün, Türkiye Caferiler Vakfı Başkanı Yahya Kemal Utar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın, Kerbela'da yaşananların bir insanlık suçu ve bir soykırım olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"İslam coğrafyasında yaşananlar, bizi birbirimize düşüren ve bu bulanık sudan faydalanmak için çalışan İslam düşmanlarının fitne ve fesadıdır. Bizler yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altında birleşecek ve aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız. Hiçbir gücün bizi bölmesine müsaade etmeyeceğiz. Pensilvanya’daki FETÖ'yü de lanetliyoruz. O kadar masum insanın canını aldılar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kerbela'da yaşananların tüm İslam aleminin ortak yası olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Bu matem hepimizin matemi. Birbirimize ayrı gözlerle bakmamalıyız. Gönlümüzü açalım güzelce. Kerbela olayı tarihten alınması gerek bir derstir. Hepimiz kardeşiz, hepimiz Müslümanız. Üzerimizde oynanan oyunların farkındayız ve biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi her zaman koruyacağız" diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak ise, "Bugün hüzünlü bir gün. Biz bu derin acıyı yüreğimizde taşıyoruz. Karanlık düşünenlere karşı el ele duracağız. Allah bizlere başka acılar yaşatmasın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."
Törene katılanlar matem nedeniyle siyah kıyafetler giyerken, dualar edildi. Aşure Matemi'ne katılanlar alanda Kızılay'a kan bağışında bulundu.

DHA