İhsan YALÇIN/İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Tanıtım ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından hazırlanan "AKP İçin FETÖ'nün Miladı" raporuyla ilgili partisinin İstanbul il başkanlığı binasında açıklamalarda bulundu.

Raporun içeriği hakkında basın mensuplarına ve partililere özet bilgiler veren Cankurtaran, "CHP olarak darbe girişimin olduğu gece demokrasiye ilk sahip çıkanlardan olduk. Toplumsal talep çağrılarına da karşılık verdik. Fakat süreç içerisinde AKP hükümeti bu uzlaşma çağrılarına karşılık, maalesef çıkarmış oldukları Kanun Hükmünde Kararnameler ve OHAL süreciyle beraber Sayın Cumhurbaşkanı'nın başkanlık hayallerine ve toplumdaki tüm muhaliflerin sesini kıstırmaya yönelik olarak bu süreci kullanmaya devam ediyor. Ancak diktatörlüklerde görülen insan hakları ve demokrasi ihlalinin yaşandığı şu günlerde hayatı boyunca FETÖ'cülükle mücadele edenlere karşı FETÖ işbirliğiyle suçlamaların yapıldığı akılları donduracak günlerden geçiyoruz" dedi. 

Açıklamalarının devamında "AKP, 17/25 Aralık sürecinin FETÖ'nün miladı olduğunu belirtiyor" diyen Cankurtaran, "17/25 Aralık FETÖ'nün miladı değil olsa olsa ancak AKP ile FETÖ suç ortaklığının bitişinin miladıdır" ifadesini kullandı.

"7 AKP YETKİLİSİNİN İMZASI VARDIR" 

Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran şöyle devam etti:

 "AKP için FETÖ'nün miladı 17/25 Aralık deniyor ama 481 sayılı Milli Güvenlik Kararı bunun hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Bakın Milli Güvenlik Kararı belgesinde 5 tane kuvvet komutanın, 7 tane de AKP yetkilisinin imzası vardır. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan diğer tüm hükümet yetkililerine kadar hepsinin imzası vardır. Bu belgeyle bir FETÖ tehditi Milli Güvenlik Kararı ile bildirilmiş, FETÖ tehdidine karşı bu tasarı hükümet yektililerince imzalanmış. İmzalandığına göre kabul edilmiş. Deniyor ki; FETÖ tehdidini bilmiyorduk. 1990'dan itibaren bütün devlet kurumlarında bu tehditle ilgili uyarılar yapılmış hatta 2000 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesi FETÖ'nün laik devleti yıkarak din kurallarına dayalı bir devlet kurmak amacında olması sebebiyle dava açmıştır. Daha sonra AKP süreç içerisinde FETÖ'yü hem terör grubu tanımından çıkarmıştır hem de aklamıştır. 2007'de Fetullah Gülen beraat etmiştir."

 

DHA