CHP Parti Meclisi üyesi ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Türkiye'nin dış politikasını eleştirerek, "Ortadoğu'ya karşı şu anki duruşumuz Ak Parti'nin yanlış politikasının sonucudur. Hatay ile ilgili el altından çok kötü niyetler beslendiğini duyuyoruz" dedi.
Adana'nın merkez Çukurova Belediyesi'nin 'Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da' adıyla düzenlediği etkinliğe CHP PM üyesi ve Hatay Milletvekili Dudu ile gazeteci yazar Fehim Taştekin katıldı. 'Ortadoğu'da Neler Oluyor' sorusuna cevap arandığı panelde Dudu, seyircilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Dudu, AK Parti hükümetinin uyguladığı dış politikanın Türkiye'yi kötü bir duruma sürüklediğini anlattı. Dudu, "Ortadoğu dış politikasında 2011 yılından sonra kendimizi ateş çemberinin içinde bulduk. Dış politikamız AK Parti iktidarıyla dünyanın gerçeklerinden uzak, mezhep eksenli, hayaller içinde sürüklenen bir hal aldı. Ortadoğu'ya karşı şu anki duruşumuz AK Parti'nin yanlış politikasının sonucudur" diye konuştu. Suriye ve Irak'ta 6 yıldır insanlık dramının yaşandığını belirten Dudu, sözlerine şöyle devam etti:
"CHP, bu süreçte Esad'çı olmakla suçlandı. Oysaki, CHP asla şucu bucu değildir. CHP, demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yanadır. Suriyeli konuklarımıza kucak açmak yanlış değil ancak Türkiye'nin belli bir noktadan sonra sosyolojik ve ekonomik olarak böyle gücü yok. Avrupa elini taşın altına koymalıdır. Barışa katkı yapılmalı, Suriye'ye barış gelmeli ve Suriyeliler evlerine dönebilmeliler. Fırat Kalkanı Operasyonunun 2 nedeni var. Birincisi elbette kimsenin itirazı olamayacağı IŞİD ile mücadele, diğer nedeni de PYD koridorunun engellenmesi konusu ki, bu Hatay için çok önemlidir. Hatay ile ilgili el altından çok kötü niyetler beslendiğini duyuyoruz. Hatay, sadece Ortadoğu'ya değil tüm dünyaya örnek gösterilecek bir coğrafyadır. Hatay'da barış iklimi bozulmayacak. Başaramadılar, başaramayacaklar."
 

DHA