Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA) CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Bitlis'te, 15 Temmuz sonrası görevinden ihraç edilen ve soruşturmalar nedeniyle açığa alınan öğretmen ve memurlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi.
Bitlis'e gelen CHP'li milletvekilleri Erdin Bircan, Hüseyin Çamak ve Mevlüt Dudu bir düğün salonunda ihraç edilen ve soruşturma nedeniyle açığa alanın memur ve öğretmenlerle biraraya geldi. CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya, Bitlis’in ekonomik olarak güçsüzleştiğini, son dönemlerde yapılan operasyonlarla da birlikte birçok memurun ve öğretmenin haksızlığa uğradığını ileri sürdü.
Programda konuşan Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise 15 Temmuz’dan sonra birçok memurun mağdur olduğunu, CHP olarak bir komisyon oluşturduklarını ve burada başvuruları kabul etmeyen başladıklarını anlattı. Dudu, "15 Temmuz gecesi demokrasiye kasteden bir harekettir. Bu girişimde bulunanlar, bunu yapmaya kalkışan örgüt, elbette alabileceği en ağır cezayı almalıdır. Genel Merkezimizde bir komisyon oluşturduk. 15 Temmuz sonrası mağdur olan vatandaşlarımız için. Bugüne kadar on binlerce başvuru var. Orada arkadaşlarımız çok ciddi bir çalışma yapıyorlar. Ve birçok vatandaşa katkı sunduklarını ve göreve dönmesini sağladıklarını da biliyoruz" dedi.
Dudu, "Siz bir sendikaya üye diye öğretmeni açığa alıyorsunuz, görevden alıyorsunuz, memuriyetten ihraç ediyorsunuz. Yine devletin izni ile kurulmuş bir bankadan havale yaptı diye tutukluyorsunuz. Vatandaş çocuğunu özel okula göndermiş, ‘Vay sen misin bunu yapan’ deyip gözaltına alıyorsunuz. Malına mülküne el koyuyorsunuz, karı-kocayı ikisini birden ihraç ediyorsunuz. Üniversitede okuyan çocukları bir anda büyük bir umutsuzluğa düşürüyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi Ama siz bu insanları mağdur edemezsiniz" diye konuştu.

DHA