CUMHURİYET Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, ülkede barışın olması için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, "Ama gelinen noktayı eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz. Eleştirmek, sahip çıkmaktır. O şekilde bakıyoruz. Biz Türkiye'nin daha iyiye gitmesi için eleştiriyoruz" dedi. 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Hatay Milletvekili Birol Ertem ve Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Parti Meclisi Üyesi Ali Özgündüz çeşitli programlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas'a geldi. CHP Sivas il binasında partilerle buluşan milletvekilleri burada basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Milletvekilleri daha sonra basın mensuplarıyla bir araya geldi. Milletvekilleri adına açıklamada bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Özgündüz, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarını eleştirerek, "Türkiye, olağanüstü hal ile yönetilen ve ne kadar süreceği belli olmayan bir haldedir. Yakınlarıyla birlikte bir milyona yakın mağdur yaratılmıştır. AK Parti FETÖ'yle mücadele etmiyor. Etmediği o kadar bariz ki, bir ülkede darbe girişimi olacak ve bu girişimi araştıran meclis komisyonu o ülkenin Cumhurbaşkanını, Başbakanını dinlemeyecek. O ülkenini Genelkurmay Başkanını, MİT müsteşarını dinlemeyecek. Türk tipi komedidir bunun adı. Darbeyi açığa çıkarma olayı değildir. Yine FETÖ'yle mücadele edilmiyor, kurunun yanında yaş da yanıyor. Yani AK Parti FETÖ'yle mücadele adı alıtnda, AK Partilileri koruyup muhalifleri de tasfiye etmek için bir hareketin içine girmiştir. Bütün bu olayları halkımıza anlatmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği başkanlık sisteminin, tek adam yönetimi, padişahlık sistemi olduğunu ve bunun hiçbir zaman olamayacağını çünkü saltanatın 1 Kasım 1922'de kaldırılmış olduğunu anlatmak için Sivas'a geldik" dedi.
"TÜRKİYE'NİN DAHA İYİYE GİTMESİ İÇİN ELEŞTİRİYORUZ"
Basın toplantısının ardından Özgündüz ve beraberindeki milletvekilleri, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruşlarına ziyarette bulundu. Milletvekilleri, ziyaretleri kapsamında ilk olarak Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız'ı ziyaret etti. Bir süre Eryıldız ile sohbet eden milletvekilleri daha sonra Ziraat Odası'na geçti. Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, milletvekillerini çiftçilerin sorunlarını anlatarak ülkede birlik ve beraberlik istediklerini söyledi. İzmir Milletvekili Balbay bunun üzerine şunları söyledi:
"Bu ülkede barışın, huzurun olması için, kardeşçe bir arada yaşamak için her şeyi yapmaya hazırız. Bütün temel sorunların çözümü için, genel başkanımızda söyledi, 'Hangi yasayı istiyorsanız çıkaralım' dedi. Ama tabi kardeşçe konuşmak gerekirse, gelinen noktayı eleştirmezsek daha iyiye gidemeyiz. Eleştirmek, sahip çıkmaktıktır. O şekilde bakıyoruz. İktidara geldiklerinde Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokacağız dediler, şimdi birbirine soktular. Suriye'ye gireceğiz dediler, Suriyeliler bütün illerimize girdi. Şimdi bu noktadan bir çıkış bulmak lazım. Hep beraber bulalım. Mesala et ve süt kurumu oluşturuldu. Şimdi o kurum ithalata izin veren kurum haline geldi. Biz Türkiye'nin daha iyiye gitmesi için eleştiriyoruz. Yoksa ayrıntılara girersek, 5 yıl önce İmralı'yla kim görüştü, Oslo'da kim ne yaptı Biz bu ülkeye yararı olmadığı için sürekli öne sürmüyoruz bunları. Ama bizim ne terör örgütüyle, ne FETÖ'yle ne geçmiyte ne bugün hiç bir bağlantımız yok. Ama geçmişteki bağlantılar ortada. O nedenle hakikaten bu ülkenini bütünlüğü için hepimize sorumluluk düşüyor. Ama en büyüğüde doğal olarak ülkeyi yönetenlerin."

DHA