ÇANKIRI Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüşle ülke genelindeki çocuk istismarı ve çocuklara uygulanan şiddet protesto edildi.
Çankırı Belediye Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezi öncülüğünde yapılan yürüyüşe erkekler de destek verdi. Grubun önünde çocuklar yer aldı. Kucaklama Taşı Meydanı'nda başlayan protesto yürüyüşüne katılanlar Atatürk Bulvarı üzerinden "Ben kirlenirsem dünya kirlenir" sloganı atarak Belediye Meydanı'na geldi.
Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuk istismarına ‘Hayır’ diyerek bu tür istismarların bir daha olması için herkesi uyardı. Grup adına üniversiteli bir kız öğrenci basın bildirisinde, örselenerek ellerinden hayalleri çalınan çocuklar için mücadeleye devam edileceğini söyledi. Bildiride anneler de uyarılırken yeni mağdurların yaratılmaması için hukuksal alanda kalıcı düzenlemelerin yapılması ve çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı caydırıcı önlemlerin alınması gerektiği de vurgulandı. Bildiride, şöyle denildi;
"Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalı, toplum olarak şiddetin karşısında ortak ve net bir tavır sergilemeliyiz. Bu ülkenin annelerini, çocuklarının başına her an kötü bir şey gelebilir, başkası zarar verebilir kaygısı içerisinde yaşatamayız. Bu şehrin, bu ülkenin ve hatta bu dünyanın tüm çocuklarının sadece güler yüze ve sevgiye ihtiyacı var. Onların kirlenecekleri tek yer ancak oyun alanları olabilir. Geleceğimizin emanetçileri çocuklarımızın fiziksel, ruhsal, cinsel ya da sosyal açıdan zarar görmesine Çankırı’da yaşayan kadınlar ve anneler olarak artık ‘Dur’ diyoruz. Toplumun büyük fertleri olarak; çocuklara karşı sabırlı, anlayışlı ve adil olmayı öğrenmeli, her çocuğu kendi çocuğumuz gibi korumalı ve telafisi mümkün olmayan durumlardan koruyarak onlara her koşulda hayatı keşfetme fırsatı tanımalıyız. Çocuklarımızın gözlerinde hep sevinç, ellerinde hep yeşeren umutları ve gerçek hikâyelerinde de kazanan hep iyi kahramanları olsun."
Başkan Dinç, çocuk istismarı konusuna dikkat çekmek ve bu konuda halkta bilinç uyandırmak istediklerini söyleyerek yürüyüşe destek veren herkese teşekkür etti. Dinç’in çağrısına esnaflar da duyarsız kalmadı. Esnaf, iş yerlerinin camlarına astıkları yazılar ile çocuk istismarını kınadı.