Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 16 yaşında yeni giren lise öğrencisi Z.D. ile 26 yaşındaki G.K. adlı kişilerin duygusal arkadaşlığı başladı. Bu süreç içinde çaycı olan G.K. kızdan para almaya başladı ve bu durum üzerine Z.D. kendisinden yararlanılmak istediğini düşünerek ilişkisini sonlandırdı. Olay tarihi olan 20 Ağustos 2015 günü G.K, Z.D'nin evde yalnız olduğunu öğrenerek evine gitti. Bir süre evde kalan G.K. kızla zorla cinsel ilişkiye girdi ve yaktığı sigarayı Z.D.'nin bacağında söndürdü. G.K. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "Basit yaralama" ve "Konut dokunulmazlığını ihmal etme" suçlarından 16 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması yönünde Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.


MEKTUP YAZDI, İNTİHARA TEŞEBBÜS ETTİ


Davaya konu olay, ifadelere yansıyan iddialara göre kızın olayı bir mektupla anlatıp intihar girişiminde bulunması ile ortaya çıktı. Olayın ardından saçlarını kazıtan, okulu bırakan ve çevresiyle uyumsuzluk problemleri yaşayan Z.D. 6 ay sonra bir mektup yazarak, "Anne ben artık yüzünüze bakamam bunların sorumlusu G.K.'dır" dedi ve evden ayrıldı. İlaç içerek intihar girişiminde bulunan Z.D.'yi yakın arkadaşı buldu ve hastaneye götürdü. Yaşadığı olayı aylar sonra anlatabilen küçük kızın beyanları üzerine soruşturma başladı, G.K. olaydan 7 ay sonra tutuklandı ve hakkında dava açıldı.


ADLİ TIP : CİNSEL İSTİSMARA MARUZ KALDI. DEPRESYONA GİRDİ


Olaya ilişkin alınan Adli Tıp Kurumu raporunda küçük kızın cinsel istismara maruz kaldığı belirtilerek bakire olmadığı ayrıca her iki bacağında da yaralar olduğu kaydedildi. Kurum ayrıca raporunda çocuğun depresyona girdiği yönünde de tespitte bulundu.


"BANA İFTİRA ATILIYOR"


Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık G.K. suçlamaları reddederek, "Evlerine girdiğim iddiasını kabul etmiyorum. Kendisi ile 2 kez görüştük. Duygusal arkadaşlığımız olmadı. Bana iftira atılıyor. Mağdure benim evleneceğimi duydu, böyle bir şeye kalkıştı" dedi.


"SENİ DE AİLENİ DE ÖLDÜRÜRÜM"


Duruşmada psikolog eşliğinde yaşadıklarını anlatan mağdure Z.D., sanığın eve zorla girdiğini, zorla cinsel saldırıya uğradığını, saldırganın sigarayı üzerinde söndürdüğünü, onu ve ailesini ölümle tehdit ettiğini söyledi. Z.D olay nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığını bu yüzden evden kaçıp ilaç içtiğini söyledi.


"ZORLA İLİŞKİYE GİRDİĞİ... RIZAYA DAYALI İLİŞKİ..."


Mahkeme ilk celse, yaklaşık 2 ay tutuklu kalan sanığın tutuklu kaldığı süre ve suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na(TİB) yazı yazarak sanıkla mağdurenin görüşme ve mesaj kayıtlarını istedi. Davanın 2. celsesinde esas hakkında mütalaa veren savcı, "Olay tarihinde mağdureye mesaj yollayan şüphelinin kendisinin evde yalnız olduğunu öğrenmesi üzerine mağdurenin konutuna gittiği, sanığın mağdure ile zorla cinsel ilişkiye girdiği, aralarındaki rızaya dayalı ilişkinin bitiminin ardından sanığın sigarayı mağdurenin bacağında söndürdüğü anlaşılmakla eylemine uyan 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep olunur" dedi. Duruşma savcısı ayrıca "Basit yaralama" ve "Konut dokunulmazlığını ihmal etme" suçlarından da sanığın cezalandırılmasını istedi.

 

 

MAHKEME "RIZASIYLA İLİŞKİYE GİRDİĞİ ANLAŞILDI"


Mahkeme heyeti "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan dava açıldığını belirterek, "Suç tarihinde 15 yaşından büyük olan mağdurenin sanıkla kendi rızasıyla cinsel ilişkiye girdiği anlaşıldığından sanığın eylemine uyan 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi" dedi. Mahkeme ayrıca "Basit yaralama" ve "Konut dokunulmazlığını ihmal etme" suçlarından toplamda 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verirken 9 aylık hapis cezasında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kararlaştırdı


SAVCI "ÇOCUK İSTİSMARI", MAHKEME "REŞİT OLMAYANLA CİNSEL İLİŞKİ" DEDİ


Öte yandan iddianameyi hazırlayan savcılık Türk Ceza Kanunu'nun 103. maddesinde düzenlenen "Çocukların cinsel istismarı" suçundan sanığın 16 yıldan az olmamak koşuluyla cezalandırılmasını talep ederken mahkeme, mağdurun 15 yaşından büyük olduğunu belirterek kanunun 104. maddesinde düzenlenen "Reşit olmayanla cinsel ilişki" suçundan "15 yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi şikayet üzerine, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü gereğince ceza tayininde bulundu.
 

DHA