Dünyadan ve Türkiye’den en iyi çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul, 11. yılında da Akbank’ın desteğiyle kapılarını açıyor. 2006’da, 40 ulusal ve 9 uluslararası olmak üzere 49 galeri ile yola çıkan Contemporary Istanbul, 11. yılını kutlarken 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500’ü aşkın eserini sergiliyor.
Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, "Bugün on yıllar boyu sürmesini umut ettiğimiz çağdaş sanatın 11. yılını kutluyoruz. Contemporary Istanbul’un 11. yılını dünyanın dört bir yanından sanat hamileri, koleksiyonerler, sanatçılar, galeriler, sponsorlar ve tüm İstanbul şehrinin 11 yıllık desteği ile mutlulukla kutluyoruz" dedi ve ekledi:
"Sanata yatırım yapan koleksiyonerlerin zamanının daralması ve bu sebeple daha seçici olmasının fuarların ön plana çıkmasına katkıda bulunuyor. Fuarların ikinci bir özelliği de bienallerde olduğu gibi genç sanatçıların ilk kez sunulduğu veya tanınan bir sanatçının yeni bir işinin ilk kez sergilendiği sanat etkinlikleri olmasıdır. Yeni bir sanat üretimini izleyici ile buluşturması fuarları ön plana çıkardı. Dünyada özellikle son 5-6 yılda online satışlar yüzde 24 arttı. Bu gelişme dünyanın birçok önde gelen müzayede evini de online piyasasına girmeye yönlendirdi. Galeriler de web sitelerinde online satış kısımlarını açarak teknolojik gelişmelere paralel olarak sanat dünyasını etkileyen bu büyümeye ayak uydurdu."