MARMARİS Belediyesi'ne ait dorseli çöp toplama TIR'ı, keskin virajda devrilerek yan yattı. Belediyede çalışanı TIR Şoförü 39 yaşındaki Bayram Keskin, kazadan burnu kanamadan kurtuldu.
Kaza, bugün saat 13.40 sıralarında, Aksaz Yolu Liman Kavşağı'nda bulunan keskin virajda meydana geldi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Araç Park ve Onarım Tesisi'nden yüklediği çöpleri, Marmaris- Datça Karayolu'nun 21'inci kilometresindeki atık depolama tesisine götürmek üzere yola çıkan, Marmaris Belediyesi'nde görevli Bayram Keskin, kullandığı 48 J 2635 plakalı evrensel katı atık toplama TIR'ının direksiyon hakimiyetini virajda yitirdi. Karşı şeride geçen TIR, sol yanına devrildi. TIR'ın yan yatmasıyla dorsesinde bulunan çöpler, etrafa saçıldı. Kendi imkanlarıyla burnu bile kanamadan araçtan çıkmayı başaran şoför Keskin, telefonla birim müdürlerini arayarak kazayı haber verdi. Karşı şeritten gelen bir araç olmaması sayesinde olası bir kaza daha olmadı.
Sevk edilen zabıta ve polis ekipleri, güvenlik tedbirleri alarak yolun bir şeridini kapattı. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı ve Dursun Kaplan kaza yerine gelerek inceleme yaptı. Başkan yardımcıları belediye de çalışan TIR şoförü Bayram Keskin'den bilgi aldı. Trafik polisleri ilk belirlemelere göre; keskin viraja süratli girildiği için direksiyon hakimiyet kaybedilerek kazanın meydana geldiğini bildirdi. TIR şoförü Keskin ise viraja süratli girmediğini nasıl olduğunu anlayamadan dorsenin yan yatmaya başladığını söylediği ifade edildi. Polis ve zabıta ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Marmaris Belediyesi yetkilileri, geçen ay yaklaşık 300 bin liraya mal olan 16 tekerlekli dorseli TIR'ın, çöp kamyonlarında akaryakıt giderleri ve iş yükünü azaltmak için alındığını belirtti. Marmaris Belediyesi evrensel katı atık toplama TIR'ının ilçede bulunan tüm çöp kamyonlardan atıkları alarak tek bir elden toplama tesisine götürüldüğü bildirildi.

DHA