FETHİYE'deki dünyaca ünlü yamaç paraşüt merkezi Babadağ'a çıkan 97 yaşındaki Mustafa Açıkgöz, başına 'Atam İzindeyiz' yazılı bandana bağlayarak pilot eşliğinde yamaç paraşütüyle uçtu.
Eşi Hayriye Açıkgöz'ü 2009 yılında kaybettikten sonra Marmaris'te özel yat kaptanı oğlu 47 yaşındaki Nihat Açıkgöz ile birlikte yaşamaya başlayan Mustafa Açıkgöz, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının 93'üncü yıldönümünde yamaç paraşütüyle uçmak istedi. Ricasını kırmadığı babasını yanına alan Nihat Açıkgöz, otomobiliyle bu sabah Marmaris'ten Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne geldi. Yamaç paraşütü pilotu 33 yaşındaki Gürhan Demir ile birlikte 1965 rakımlı Babadağ'ın 1700 metre pistine çıkan Mustafa Açıkgöz, uçuş için hazırlık yapmaya başladı. Yürüme güçlüğü çeken Açıkgöz, uçuş öncesi başına 'Atam İzindeyiz' yazılı kırmızı bandana taktı. Açıkgöz, Demir eşliğinde Babadağ'dan tandem (ikili) atlayış yaptı. Gökyüzünde rahat tavırlarıyla dikkat çeken Açıkgöz, eşsiz Ölüdeniz manzarasını izledi. Açıkgöz ve Demir 30 dakika süren uçuşun ardından diğer pilotların yardımıyla Belceğiz Plajı'na sorunsuz indi.
Uçmaktan büyük keyif aldığını belirten Mustafa Açıkgöz, Cumhuriyet Bayramı'nı gökyüzünde kutladığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Paraşüt pilotu Demir ise Açıkgöz ile çok rahat ve keyifli bir uçuş gerçekleştirdiklerini kaydetti. Açıkgöz'ün Cumhuriyet Bayramı'nı gökyüzünde kutlamak için Fethiye'ye geldiğini anlatan Demir, "Yaşına rağmen Mustafa dede, havadayken çok sakin ve mutluydu. Bana hayatını ve çocuklarını anlattı. Benim için de çok keyifli bir uçuştu" dedi.
Yamaç paraşütünde yaş sınırı bulunmadığını belirten Demir, "25 kilodan, 110 kiloya kadar herkes yamaç paraşütüyle uçabilir. Kış aylarında da uçuşlarımız devam ediyor. Herkesi Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçmaya davet ediyorum." diye konuştu.

DHA