HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.
İlk görev yerinde şehit düşen 2 yıllık asker Mehmet Aslangiray'ın cenazesi Adana Havalimanı'nda törenle karşılandı. Şehidin cenazesi buradan konvoyla Atakent Mahallesi'ndeki babasının evine getirildi. Yakınları tarafından gözyaşları içinde karşılanan şehidin bulunduğu cenaze aracının üzerine çıkan kız kardeşleri Sümeyye ve Fatma Aslangiray, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi daha sonra Sabancı Merkez Cami'ne getirildi.
Babası 7 yıl önce vefat eden şehidin annesi Havva Aslangiray, kızları Sümeyye ve Fatma'yı yanına alarak "Benim oğlum çok yakışıklıydı. Ben Allah'ıma yalvardım, 'kimseyi yakma' diye. Ama Mehmet'im şehit düştü" diyerek ağıt yaktı. Şehidin tabutuna sarılan annesi ve kız kardeşleri yakınları tarafından teselli edildi.
Burada düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, 6'nci Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ve çok sayıda kişi katıldı.
Şehit Uzman Çavuş Mehmet Aslangiray'ın cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Şehitlikte toprağa verildi.

 

DHA