ANKARA'da TÜRKSAT'a yapılan saldırıda ölen 44 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Karslı ile protesto göstereleri sırasında ölen üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Mustafa Avcu, memleketleri Çorum'da son yolculuklarına uğurlandı. 
Ankara'da darbe girişimi sırasında TÜRKSAT'a yapılan saldırıda yaşamını yitiren TÜRKSAT'da memur olarak çalışan 44 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Karslı ile Genelkurmay Başkanlığı önündeki protesto gösterisi sırasında açılan ateşle yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 24 yaşındaki Mustafa Avcu'nun cenazeleri Ankara Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından karayoluyla Çorum'a getirildi. Karslı ve Avcu'nun cenazeleri, yakınları tarafından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak, Akşemseddin Camisi'ne getirildi. TÜRKSAT personeli Karslı ile Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Avcu'nun yakınları, Türk bayrağına sarılı tabutlara sarılarak göz yaşı döktü. Karslı ile Avcu’nun cenaze namazı, öğle vakti İl Müftüsü Ahmet Akın tarafından kıldırıldı. Karslı'nın 11 yaşındaki oğlu Bedirhan Karslı, cenaze töreninde babasının ını elinden bırakmadı.
Cenaze törenine Karslı ve Avcu'nun yakınlarının yanı sıra Vali Necmeddin Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen ile vatandaşlar katıldı. Karslı'nın cenazesi Ulumezar'da toprağa verilirken, Avcu'nun cenazesi ise merkeze bağlı Karadona Köyü'nde defnedildi. 

DHA