- İSTANBUL'da, darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Mehmet Şevki Uzun'un cenazesi, memleketi Elazığ'da düzenlenen törenin ardından Ağın İlçesi'ne bağlı Bahadırlar Köyü'nde toprağa verildi.
Şehit polis Mehmet Şevket Uzun için Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekili Ejder Açıkkapı, Emniyet Müdür Vekili Erhan Zerek, polisler ve şehit yakınları katıldı. Askeri yetkililerin katılmadığı törende şehi Uzun'un öğretmen olan kız kardeşi Meltem Uzun, şehit polisin üniformasını ve şapkasını giyerek törene katıldı. Şehidin annesi Zeliha ve babası Bünyamin Uzun, ayakta durmakta güçlük çekerken, Balıkesir'de astsubay olan kardeşi Fatih Ahmet Uzun da ağabeyinin cenazesinde gözyaşlarına boğuldu. Şehit Mehmet Şevket Uzun'un eşi Nuriye Uzun da, 4 yaşındaki oğlu Ahmet Talha'ya sıkı sıkıya sarılarak dua etti.
Vali Murat Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimini tertip eden alçakları kınadığını belirterek, şöyle konuştu:
"Anayasamızı ihlal ederek, milletimizin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmayı amaçlayan, darbe girişimini tertip eden alçakları, vatan ve millet düşmanlarını bir kez daha şiddetle lanetliyorum. Milletimizin iç ve dış güçlere karşı güvenliğini sağlamakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri ve jandarma teşkilatı içerisindeki bir grup hain, emir ve komuta zincirinin dışına çıkarak, kendilerine emanet edilen tankları, topları, uçakları ve silahları, milletin kendisine doğrultmuş ve bir bölümü emniyet mensubu olmak üzere birçok masum vatandaşımızın hayatına kastetmiştir. Ancak milletimizin sayın Cumhurbaşkanımız'ın ve Başbakanımız'ın çağrılarıyla meydanları doldurarak, tarihe geçecek şekilde darbecilere karşı durması neticesinde ve emniyet teşkilatlarımızın, kuvvetlerimizin büyük gayretleri ve kahramanca mücadelesiyle, bu menfur girişim çok kısa bir sürede engellenmiştir. Bugün itibariyle hükümetimiz ve devlet kurumlarımız duruma tümüyle hakimdir, ülke sathında kamu düzeni tamamen sağlanmıştır. Bu haksız ve hukuksuz darbe girişimi yapanlar ve destek verenler hakkında tüm ülke çapında adli tahkikatlar başlatılmış, gözaltılar ve tutuklamalar sürmektedir. Bu işe karışan kurumların rütbeleri, konumları, mevkileri makamları ne olursa olsun en ağır şekilde cezalandıracaklarından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve onun kurumlarını canları pahasına koruyan bu aziz millet ve onun evlatları olan emniyet teşkilatımız ve darbe girişimine destek vermeyen Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız, her türlü övgüyü ziyadesiyle hak etmişlerdir. Başta aziz şehidimiz, evladımız, polis memuru Mehmet Şevki Uzun olmak üzere, bu uğurda canlarını veren demokrasi şehitlerimize milletçe minnettarız ve bu kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Allah milletimize, memleketimize bir daha böyle acı olaylar, acı günler yaşatmasın. Tekrar şehidimize, ailesine ve emniyet teşkilatına yüce Allah'tan rahmet diliyorum."
Yapılan konuşmanın ardından İl Müftüsü Peyami Güngör tarfından yapılan duanın ardından şehit polis memuru Mehmet Şevki Uzun'un naaaşı katafalktan alınarak cenaze aracına omuzlarda taşındı. Şehit Uzun'un üniformasını giyip şapkasını takan öğretmen olan kızkardeşi Meltem Uzun tabutu tutarak, "Sana doyamadım" diyerek gözyaşı döktü. 
Şehit polis Mehmet Şevki Uzun'un cenazesi Ağın İlçesi'ne bağlı Bahadırlar Köyü'ne götürülerek burada toprağa verildi.

DHA