TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi Ak Partili Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, dünkü komisyon toplantısında Fethullah Gülen’in dinlenmesi için öneride bulunduğunu hatırlatarak, "Bazı medya organlarında yansıdığı gibi ‘Amerika’ya gidelim, dinleyelim’ şeklinde bir beyanım olmamıştır. Meclis tutanakları açıktır. Komisyon araştırma komisyonudur. Kimsenin de ayağına gidilmez. Böyle bir usul de yoktur" dedi.
Erzincan Milletvekili Serkan Bayram, dün ikinci kez toplanan komisyon ile ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra FETÖ'nün araştırılması, faaliyetlerinin incelenmesi açısından Darbe Araştırma Komisyonu kurulduğunu, 3 gün önce ilk toplantının yapıldığını ve başkanlık divanının oluşturulduğunu anlatan Bayram, dün ikinci toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirtti. Toplantıda uzmanların ve gelecek isimleri tartıştıklarına işaret eden Serkan Bayram, Komisyonda darbe ile ilgili olarak 'Amerika'ya gidelim, Fetullah Gülen'i dinleyelim' diye bir öneri getirmediğini bildirdi. Serkan Bayram, bu konuda şunları söyledi:
"Ben de dedim ki, bu darbe girişimin ele başı olan FETÖ'nün komisyonumuza çağrılarak dinlenmesi, bizim için çok büyük bir hukuken de sonucu olacaktır. Nedir bunlar Malumunuz hükümetimiz tarafından FETÖ ele başının iadesi için başvuruldu, bu süreç devam ediyor. Bu sürece bu komisyonumuzun da katkı sunması için, bu elebaşı her yerde dünya basınına diyor ki' Ben masumum, ben darbeyi yapmadım. Komisyon kurulsun, gerçek ortaya çıksın' gibi alakasız mesnetsiz beyanlarda bulunur. Ben de dünkü açıklamamda, 'Buyurun milletin komisyonu burada. Her Türk vatandaşı gelip bu komisyonda darbe ile ilgili görüşlerini beyan edebilir. Gelmezseniz bu darbeyi zımnen kabul etmiş olursunuz. Bunun bir çağrısıdır. Keza gelmediği taktirde biz TBMM Araştırma Komisyonu olarak en azından elimizde güçlü bir done oluşacak, dünya kamuoyuna ilgili yerlere, her partiden üye olduğu için bunu çok rahatlıkla anlatacağız ve Adalet Bakanlığımızın başvurmuş olduğu iade sürecine de o dosyada da ek delil olacaktır. Meclis tutanakları açıktır. Biz ne konuştuğumuzun da bilincindeyiz. Yıllardır bu FETÖ örgütü ile mücadele etmişimdir. 17-25 Aralık sonrası da çokça davam mevcuttur. Komisyon araştırma komisyonudur. Çağrı üzerine davet edilir, komisyona gelinir. Kimsenin de ayağına gidilmez. Böyle bir usul de yoktur."
Gazetecilerin "Fetullah Gülen'in geleceğini tahmin ediyor musunuz" sorusuna Milletvekili Bayram, "Keşke gelse, zamanında ülkeme döneyim diye dua ediyordu. Meclis komisyonu var. 'Ben darbenin içine bulaşmadım' diyorsa gelsin anlatsın. Onun bir üst aklı var. Akıl tek onun değil. Onun bağlı olduğu akıllar var. Onlara biraz da bağlı" diye yanıt verdi.

DHA