ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da darbe planının yapıldığı iddia edilen iki eve ve firari Adil Öksüz'le birlikte darbeyi planladıkları tespit edilen kişilere yönelik operasyon yapıldı. Yapılan çalışmalarda darbe planlamasını yapan 7 kişilik bir ekip tespit edildi. Bu kişilerden darbe gecesi Akıncılar Üstü 143 filoda gözaltına alınan Kemal Batmaz'ın, Öksüz'le birlikte darbeyi planlayan ekibin 1 numarası olduğu belirlendi.

ÖZEL EKİP KURULDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe gecesi gözaltın alındığı Sincan'da savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan ve Adil Öksüz'e yönelik kapsamlı bir çalışma başlattı. Soruşturma için Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç sorumluluğunda özel bir ekip kuruldu. Bu soruşturmalar kapsamında Adil Öksüz'ün kullandığı 06 SIR 49 plakalı araçla 12 farklı tarihte Ankara'ya gelerek toplantılar yaptığı belirlendi. Toplantıların yapıldığı evler tespit edilerek bu evlerin kiralanmasında aracılık eden ve kefil olan 5 kişi ile toplantılara katıldığı belirlenen 7 kişi hakkında gözaltına kararı verildi. Bunlardan 6'sı gözaltın alındı.

ABD YOLCULUKLARI MERCEK ALTINA ALINDI

Kurulan özel ekip Adil Öksüz'ün son 18 yıllık ABD seyahatlerini mercek altın aldı. Bu yolculuklar sırasında uçukta bulunan binlerce yolcu tek tek incelendi. Bu inceleme sonucu Öksüz'ün özellikle Aralık 2015 yılından sonra Ankara'daki her toplantının ardından 4 kez ABD'ye gittiği belirlendi. Öksüz'ün her ABD'ye gittiğinde bir başka kişinin de ya aynı gün ya da birkaç gün sonra ABD'ye gittiği tespit edildi. Yapılan incelemede bu kişinin Kaynak Kağıt AŞ'nin eski Genel Müdürü Kemal Batmaz olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada Batmaz'ın darbe gecesi Akıncı Üssü'nde gözaltın alındığı ve Sincan Cezaevi'nde olduğu belirlendi.

İFADESİNDE ARSA BAKMAYA GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ

İfadesi alınan Kemal Batmaz'ın suçlamaları kabul etmediği ve aynı Adil Öksüz'ün yakalandığında verdiği ifadesinde olduğu gibi arsa bakmaya gittiğini söylediği belirtildi. Yine aynı gün Akıncı Üssü'nde gözaltın alınan Harun Biniş'in de aynı ekipten olduğu ve onun da ifadesinde arsa bakmaya gittiğini söylediği belirtildi. Daha önce çalıştığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) iletişim sistemlerinin kuruluşuna ön ayak olan Biniş'in, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'usulsüz dinlenmeö davasında yargılanan şüpheliler arasında olduğu belirlendi.

13 TEMMUZ GÜNÜ HAVALİMANI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

İfadesinde Adil Öksüz'ü tanımadığını söylediği belirtilen Kemal Batmaz'ın, darbe girişiminde 2 gün önce 13 Temmuz akşamı Atatürk Havalimanındaki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde dış hatlar terminalinden Adil Öksüz'den önce çıkan Batmaz bir süre bekliyor. Daha sonra Öksüz çıkıyor ve Batmaz hemen arkasında yürüyor. Önlü-arkalı yürüyen ikili bir ara geri dönüp bakıyor. Daha sonra dışarı çıkan ikili ortadan kayboluyor.

BİR SUBAY BATMAZ'A SELAM VERİYOR

Soruşturmayı yürüten savcıların darbe gecesi Akıncı Üssü'nde elde ettikleri görüntülerde çok ilginç bir detay var. Kemal Batmaz 143. filonun koridorunda hızla sağa sola gidiyor. Telaşlı olduğu gözüken Batmaz bir ara bir odaya giriyor. Odadan çıkarken de odaya giren rütbesi bir subay başıyla Batmaz'a selam veriyor. Buradaki görüntülere Harun Biniş de yansıyor.

Savcılığın konuşla ilgili soruşturması sürüyor.

 

 

DHA