TÜRK Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin darbe girişimi sırasında yaşamlarını yitiren Çankırılı 7 kişinin ve şehit olan polis memurunun cenazeleri, düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi. 
Şehitler için ilk tören Eldivan İlçesi doğumlu olan ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda görevli polis memuru 46 yaşındaki Hasan Gülhan için ilçenin spor sahasında düzenlendi.
Düzenlenen cenaze törenine Vali Mesut Köse, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Hüseyin Filiz ile Muhammed Emin Akbaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altıntaş ile çok sayıda kişi katıldı. Daha önce de üsteğmen ağabeyi Yılmaz Gülhan’ın şehit olduğu öğrenilen polis memuru Hasan Gülhan’ın cenaze töreninde konuşan Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, "Ülkemizin birliği vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için asker ve polisimizin omuz omuza çarpışarak görev yaptığı şu günlerde başka hesap peşinde koşanların giriştiği hain darbe planı tutmamış, halkımızın kararlı desteği ve sağduyulu güvenlik güçlerimiz tarafından bastırılmıştır" diye konuştu.
Şehidin tabutuna sarılan yakınları gözyaşı dökerken, aileden ikinci şehidi verdiklerini ve 'Hep mi yetim büyüteceğiz' diye ağlarken meydanda bulunanları da ağlattı. Kılınan cenaze namazının ardından polis memuru Hasan Gülhan’ın cenazesi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganı eşliğinde Eldivan şehitliğinde 2001 yılında Malatya’da şehit olan üsteğmen ağabeyi Yılmaz Gülhan’ın yanına defnedildi.
Çankırılı sivil şehitlerden Endüstri Mühendisi Aydın Çopur Kurşunlu İlçesi’nde, Erkan Er Orta İlçesi Karaağaç Köyü’nde, Medet Ekizceli Kızılırmak İlçesi’nde, Ufuk Kadir Işık Orta İlçesi Kalfat Köyü’nde toprağa verildi.
Darbe girişimi sonucu Boğaziçi Köprüsünde darbeci askerlerin silahından çıkan mermilerle şehit olan Ilgaz İlçesi Karataş Köyü nüfusuna kayıtlı Yunus Emre Ezer İstanbul Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip toprağa verilirken, yeni Çankırı Ilgaz İlçesi Kale Köyü nüfusuna kayıtlı Osman Evsahibioğlu’da Ankara Kocatepe Camii'nde diğer şehitlerle birlikte ikindi namazını müteakip Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.
Çankırı Merkez Tüney Köyü’nden Yusuf Çelik’in cenazesi de ikindi namazı sonrası toprağa verildi.
Öte yandan henüz Adli Tıp'tan işlemleri tamamlanıp cenazesi alınamayan Şabanözü Bakırlı Köyü’nden Serhat Önder’in cenazesinin de yarın toprağa verileceği belirtildi.

DHA