DARBECİ Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Astsubay Başçavuş 42 yaşındaki Ömer Halisdemir'in cenazesi, memleketi Niğde'nin Bor İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Hatice Halisdemir ile evli 2 çocuk babası şehit Ömer Halis Demir'in cenazesi, Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ndeki meydana götürüldü. Burada düzenlenen törene Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde milletvekilleri Erdoğan Özegen, Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, askerler, daire amirleri, şehitlerin ailesi, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
Törende baba Hasan Hüseyin ile anne Fadimeana Halisdemir gözyaşlarına boğuldu. Acılı baba oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanıp ağladı. Şehidin özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Vali Ertan Peynircioğlu, "Başbakanlıktan ve komutanları aradı. Şehidimizin kahramanca çatıştığını söylediler" dedi.
PROTOKOL OMUZLADI
Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin tabutu Vali Ertan Peynircioğlu ve protokol üyeleri tarafından omuzlara alındı. Protokol tarafından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı daha sonra cenaze aracına konuldu. Ömer Halisdemir, götürüldüğü belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

DHA