DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, AK Parti hükümetinin cemaati terör örgütü olarak tanımladığını ve mücadele ettiğini belirterek, "Ama cemaatin hazırladığı dosyaları da sahipleniyor. Şu anki dosyaların hepsi geçmiş dosyalar ve bu cemaatçi polis, hukukçu, yargıç ve savcıların hazırladığı dosyalara şimdi AKP 4 elle sarılmış durumda. Kürt halkının demokratik siyasetini engellemek konusunda bir araç olarak kullanıyor" dedi.
DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin MYK toplantısından önce basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Tuncel, 11 bin 285 öğretmenin açığa alındığını belirterek, bu öğretmenlerin gözaltı ve ihraç furyasıyla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.
'ETNİK TEMİZLİK YAPILIYOR'
Her gün bir operasyonla uyandıklarını, AK Parti hükümetinin şuan yaptığının etnik temizlikten başka bir şey olmadığını iddia eden DBP Eş Genel Başkanı Tuncel şöyle konuştu:
"Aldığımız duyumlara göre 40 bin'e yakın memur da görevden alınaktır. Hepsinin gerekçesi aynı; bu insanların PKK'ya üye oldukları veya üye olabileceklerine dair. Bu aslında Türkiye Cumhuriyeti'nin yaklaşımıyla alakalı bir durum. Aslında bütün Kürtleri terörist gören zihniyetin bir yaklaşımıdır. AKP hükümeti şuan cemaate karşı mücadele ettiğini söylüyor. Cemaati terör örgütü olarak tanımlıyor ama, cemaatin hazırladığı dosyaları da sahipleniyor. Şuan ki dosyaların hepsi geçmiş dosyalar ve bu cemaatçi polis, hukukçuların, yargıçların, savcıların hazırladığı dosyalara şimdi AKP 4 elle sarılmış durumda ve DBP'yi, Kürt halkının demokratik siyasetini engellemek konusunda bir araç olarak kullanıyor." 

DHA