SİİRT'in DBP'li Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, tutuklanan meclis üyesi Müjde Bozan'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Gazi Armut'u, 'Bakanlıktan resmi yazı gelmediği' gerekçesiyle meclis toplantısına almadı.
Siirt Belediyesi'nin Kasım ayı ikinci meclis toplantısı bugün yapılırken, geçtiğimiz günlerde kent merkezinde yürütülen operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan DBP'li Müjde Bozan'ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum olarak atanan Bağ-Kur emeklisi 55 yaşındaki Gazi Armut toplantıya alınmadı. Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan Gazi Armut'a, kim olduğunu ve neden toplantıya geldiğini sordu. Gazi Armut da, "İçişleri Bakanlığı tarafından meclis üyesi olarak atandım. Bu yüzden meclis toplantısına geldim" yanıtını verdi. Siirt Belediye Başkanı Turcer Bakırhan bunun üzerine, Bakanlıktan kendilerine görevlendirme ve atamayla ilgili herhangibir resmi bir yazı gelmediğini belirterek, "Bu yüzden sizi toplantıya alamayız. Resmi yazılar bize ulaşırsa eğer, biz de size bunu resmi bir tebligatla bildiririz, o zaman meclis toplantısına katılırsınız" dedi.
AK PARTİLİ
Siirt'in Tillo İlçesi'nde yaşayan ve Bağ-Kur emeklisi olduğu belirtilen Gazi Armut'un geçen dönemde AK Parti'den il genel meclisi üyeliği yaptığı, evli ve 8 çocuk babası olduğu kaydedildi.

DHA