AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Türkiye’de deniz üzerine ilk kurulan Ordu-Giresun Havalimanı’nda, olumsuz hava koşullarında sefer iptallerinin önüne geçilmesi için DVOR-DME sisteminin kurulacağını belirtti.
AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Türkiye’de deniz üzerine ilk kurulan, geçen yıl 22 Mayıs’ta hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı’nda olumsuz hava koşullarında ulaşımın aksamaması için ihtiyaç olan DVOR-DME sisteminin kurulması için çalışma başlatıldığını söyledi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nce, DVOr-DME cihazı kurulması için ihale açıldığını belirten Çanak, şöyle konuştu:
"Konuyu bakanlık nezdinde sürekli takip ettik. Olumsuz hava şartlarında inişi kolaylaştıracak birden fazla teknik sistem bulunuyor. Ordu-Giresun Havalimanı’nda ILS sistemi mevcuttu. Ancak, bu cihazda olumsuz hava şartlarında yetersiz kalıyordu. Devlet Hava Meydanları işletmeleri Genel Müdürlüğü, havalimanının bulunduğu coğrafik alanı da dikkate alarak DVOR-DME sisteminin kurulmasını kararlaştırdı. Bir süredir cihazın yerleştirileceği alan için teknik çalışma yapıldı. Olumlu sinyaller alınması üzerine ihale açılmasına karar verildi. 12 Temmuz günü ihale gerçekleşecek. İhale tarihinden sonra cihazın montajı ve faaliyete geçmesi için 300 günlük bir süre bulunuyor. Konu çok hassas ve teknik olduğu için bu kadar süre alabiliyor. DVOR-DME sisteminin faaliyete başlamasıyla birlikte Ordu-Giresun Havalimanı’nda olumsuz havalarda da iniş ve kalkışlar daha rahat yapılabilecek. Şimdiden bölge halkımıza hayırlı olsun."
Oktay Çanak, DVOR-DME sisteminin Türkiye’de belirli havalimanlarında bulunduğunu, İstanbul’a yapılan 3. havalimanında da bu sistemin kullanılacağını ekledi.

DHA