DÜNYANIN en büyük turizm fuarlarından Dünya Turizm Fuarı'na (World Travel Market) katılan Türkiye, turizmde yaşadığı duraklamayı farklı destinasyon ve ürün çeşitliliği aşmaya çalışacak.

Dünya Turizm Fuarı'nda bu yılki fuara ilk kez katılan Konya Büyükşehir Belediyesi'nin standını, özellikle Mevlana hakkında bilgi almak isteyen çok sayıda kişi ziyaret etti. Mevlana Celaleddin Rumi hakkında broşürlerin, CD'lerin ve kartpostalların yer aldığı stantta görevliler ziyaretçilere, Mevlana, Mesnevi ve tasavvuf hakkında sordukları soruları yanıtladılar ve ziyaretçileri Konya'ya davet ettiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Selim Yücel Güleç, DHA'ya yaptığı açıklamada, Konya'nın 2016 yılında İslam Dünyası Turizm Başkenti olduğunu hatırlattı. Konya'nın çekici bir turizm destinasyonu olması için çalıştıklarını ifade eden Güleç şunları söyledi: "Konya Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız önemli çalışmalardan biri de Konya'nın yurtdışında tanıtımı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan önemli turizm fuarlarında bize yer verilmesini istedik. Bu talebimizi kırmadılar ve büyük turizm fuarlarında yer verdiler. Şu ana kadar Malezya, Japonya ve Çin'in yanı sıra değişik turizm fuarlarına katıldık. Londra'da da iki günden beri gelen ziyaretçilere Konya'yı anlatıyoruz. Ancak biz daha fazla Mevlana, Mesnevi, sema, tasavvufluk ve dervişlik konularında sorular soruyorlar, merak ediyorlar. Bize neler sağlayabilir, eğitim methodları var mıdır gibi sorular soruyorlar. Biz de kendilerine Konya'nın diğer güzellikleri ile beraber bu yönünü de anlatmaya gayret ediyoruz."

İRAN'DAN KONYA'YA UÇAK SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Güleç ayrıca Konya'nın İran için ilgi çeken bir destinasyon olması sebebiyle yakın zamanda doğrudan Konya-İran uçak seferlerinin başlatılacağını da ekledi.

7-9 Kasım tarihleri arasında Londra'daki Excel Fuar Salonu'nda düzenlenen ve dünyanın en büyük turizm ülkelerinin katıldığı fuarda bu yıl Türkiye, 784 metrekare alanda 56 farklı katılımcı ile misafirlerini ağırladı.

Turkuaz renkli konseptin uygulandığı stand alanında görkemli dekorasyonu ile ilgi çeken Türkiye standında acentalar, oteller, dernekler, belediyeler ve turizm birlikleri, hem yabancı turiste, hem de turizm sektöründekilere Türkiye'yi tanıttı.

DHA