Türkiye Diyanet Vakfı, ‘Azerbaycan’a Hediyem Kur’an Olsun’ projesi kapsamında Azerice mealli 5 bin Kur'an-ı Kerim’i hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Hediyem Kur'an Olsun Projesi kapsamında Azerbaycan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, TDV olarak Azerbaycan'a 5 bin Kur’an hediye ettiklerini ve dağıtımlara başladıklarını söyledi.

Güneş, “Kur'an ayı Ramazan'da Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlattığı Hediyem Kuran Olsun kampanyası kapsamında Azerice mealli 5 bin Kur'an-ı Kerim hediye ettik. Azerbaycan'da Ahıska Türkü kardeşlerimize Kur'an-ı Kerimleri ulaştırdık. Ayrıca Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Hanımefendinin talebi doğrultusunda 1000 adet Kur’an-ı Kerim’i Tovuz Şehri Sınır hattında yaşayan vatandaşlara dağıtılmak üzere ulaştıracağız” dedi.

Prof. Dr. Güneş, Peygamber Efendimizin her zaman cömert olduğunu; Ramazan ayında daha da cömert olduğunu belirterek, “Sahabe, Peygamber Efendimiz için ‘Esen rüzgardan daha cömertti.’ diyor. Yani cömertliği her tarafa ulaşıyordu. Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Türkiye’deki değerli kardeşlerimizin cömertliği de Azerbaycan’a ulaştı ve burada Kur’an-ı Kerim hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kur’an-ı Kerim çorak toprağa düştüğünde orayı yeşerten nadide bir kitaptır. Gönüle düştüğünde insanı ihya eder, insan ihya olduğunda toplum ve hayat ihya olur. İnsanın dünyası da ahireti de ihya olur. Kur’an-ı Kerim okunacak inşallah amel edilecek. Her ailede ufak ya da büyük güzel değişikliklere vesile olacaktır. Bu kardeşlik çerçevesi içerisinde böyle bir yardımlaşma ve bizim de Türkiye Diyanet Vakfı olarak buna aracılık etmemiz, gerçekten mutluluk verici. Bu hediyelere kim vesile olmuşsa Allah onlardan razı olsun. Maddi ve manevi kardeşlerimizi bereketlendirsin.” dedi.

DHA