AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'nde Lice’de devam eden operasyonları ve orman yangınlarını protesto etmek için yürüyüşe geçen HDP ile DBP’lilere polis izin vermedi. HDP Ağrı milletvekili Dirayet Taşdemir ile emniyet amiri arasında tartışma çıktı.
Bugün öğlen saatlerinde HDP ilçe binası önünde bir araya gelen çok sayıda kişi, 'Lice’ye ses ver' pankartı taşıyarak Belediye Meydanı'na doğru yürümek istedi. HDP ilçe binası önünde güvenlik önlemi alan polis, HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ile Berdan Öztürk’ün de aralarında bulunduğu grubun yürüyüşüne izin vermedi. Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Milletvekili Dirayet Taşdemir ile emniyet amiri arasında gerginlik oldu. Milletvekilinin, "Kitleyle, Belediye Meydanı'na yürüyeceğiz" sözleri üzerine tansiyon daha da yükseldi ve bölgeye çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Pazarlıklar sonucu izin çıkmaması üzerine grup, belediye meydanına yürüdü. Belediye meydanında bir açıklama yapan Milletvekili Taşdemir şunları söyledi:
"Aslında bugün yapılmak istenen şey Lice ve Kürt halkından intikam almaktır. Kürtler'e sundukları tek şey; 'Boyun eğin, itaat edin, dilinizden, kimliğinizden vazgeçin' diyorlar. Kürtler'in bedel ödeyerek yıllardır kazandıklarına aslında el konulmak isteniyor. Bugün ki savaşın anlamı diyorlar ki; ‘Ya bize itaat edeceksiniz ya da kimliğinizden vaz geçeceksiniz.’ Lice’de Şeyh Sait’in attığı tohumlar var, bu tohumlar bitmez. Her gün iftar sofralarında bize, partimize sürekli hakaretlerde bulunuyorlar bizi kötülemeye çalışıyorlar." 
Açıklamanın ardından kalabalık geniş güvenlik önlemleri altında dağıldı. Polisin ilçede zırhlı araçlarla aldığı güvenlik önlemi arttırıldı.

DHA