TÜRK Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun darbe girişimi Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan'da halkı sokaklara döktü. Erzincan'daki Üçüncü Ordu ile Erzurum'daki 9'uncu Kolordu Komutanlıklarından tek asker kışladan dışarı çıkmadı.
Bayraklarla sokaklara dökülen halk tekbir getirerek yürüdü. Bayraklı otomobillerle vatandaşlar korna çalarak tepki gösterdi. Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Polisevinin balkonundan halka seslendi ve sabaha kadar bayrak nöbeti tutacaklarını bildirdi. Akdağ, Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir ile birlikte bayrak salladı. Bakan Akdağ, Erurum'da darbecilerden bir kişinin yakalandığını belirtti. Din adamı Veli Velioğlu, vatandaşlara dua ettirdi.
Erzincan'da Belediyeden yapılan anons üzerine vatandaşlar Dörtyol kavşağında toplandı. Camilerden sala verildi. Erzincan'da Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy (AKP)"Valimizle, Ordu Komutanımızla, emniyet müdürümüzle, sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerimizle hep beraberiz. olay kontrol altındadır" dedi.
Ağrı'da ise camilerden yapılan anons üzerine halk valilik önünde toplandı. Vali Musa Işın, zırhlı araç üzerine çıkarak toplanan vatandaşlara hitap etti.
Ardahan'da ise siyasi parti mensupları Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak demokrasiye ve polise sahip çıktığını bildirdi.

DHA