ELAZIĞ Emniyet Müdürlüğü'ne dün patlayıcı yüklü minibüs ile düzenlenen intihar saldırısında şehit olan polis memurları Yusuf Kenan Mutlu, Serhat Öztürk ve Elvan Özbay'ın cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne teröristlerin bomba yüklü araçla dün düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurları Yusuf Kenan Mutlu, Serhat Öztürk ve Elvan Özbay için Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Murat Zorluoğlu, İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, şehit yakınları polisler ve askeri erkan katıldı.
BİRLİK VE KARDEŞLİKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Vali Murat Zorluoğlu, tören alanında yaptığı konuşmada, terörün hiç bir dönemde toplumsal destek görmediğini belirterek şunları söyledi:
"Emniyet Müdürlüğümüze yapılan hain saldırıda hayatlarını kaybederek şehit olan mesai arkadaşlarım, polis memuru kardeşlerim, bu milletin kahraman evlatları Yusuf Kenan Mutlu, Elvan Özbay ve Serhat Öztürk’e Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, emniyet teşkilatımıza ve milletimize sabır, metanet ve başsağlığı diliyorum. Terör örgütünün hiçbir zaman toplumsal destek görmediği, teröre karşı daima devletin ve milletin yanında yer almış ve huzur şehri olarak bilinen Elazığ’da gerçekleştirilen bu menfur saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve onların arkasındakiler şunu çok iyi bilmelidirler ki; bu hadise Elazığ’daki birlik ve beraberlik ruhunu, farklılıkları zenginlik sayan dayanışma anlayışını ve teröre karşı 600 bin Elazığlının dik duruşunu, en ufak bir şekilde etkilemeyecek, bilakis Elazığ teröre karşı adeta bir kale gibi durarak, tarihi misyonunu sürdürmeye devam edecektir. Şehitlik hakka yürümenin en güzel şeklidir, şehitlik Peygamberlik'ten sonra gelen en yüksek manevi makamdır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın, huzur içerisinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini, onurunu ayakta tutabilmek, büyük fedakarlıklar yapılarak, binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri değerler, yani vatan, bayrak, yani namus, din; sıkı sıkıya korunmaya ve dimdik ayakta kalmaya devam edecektir. Emniyet teşkilatımız, polislerimiz, askerlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına, bu vatanı ve kutsal değerlerimizi muhafaza etmeye devam edeceklerdir. Biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Ama şehitlerimizin kanları da kesinlikle yerde kalmayacak, onlara bu alçakça saldırıları yapanlara da mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Tekraren şehitlerimize yüce mevladan rahmet, kıymetli ailesine ve milletimize başsağlığı ve metanet temenni ediyorum. Ruhları şad olsun."
ŞEHİT BABASI: ELAZIĞ BIRAKTIĞIN BU HATIRAYI UNUTMAYACAĞIM
Elazığ Müftüsü Peyami Güngör’ün yaptığı duanın ardından şehit cenazeleri, meslektaşlarının omzunda tekbirlerle uçağa konuldu. Ankaralı şehit polis Serhat Öztürk’ün babası Cafer Öztürk, "Elazığ bana bıraktığın bu hatırayı hiç unutmayacağım" diyerek gözyaşı döktü.
Şehit polis memuru 50 yaşındaki Yusuf Kenan Mutlu'nun cenazesi karayolu ile memleketi Malatya’ya, şehit polis 30 yaşındaki Serhat Öztürk'ün cenazesi Ankara'ya, şehit polis 45 yaşındaki Elvan Özbay'ın cenazesi ise Kütahya’ya gönderildi.

DHA