RİZE’nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası'nda yaptırılan caminin açılışında vaaz veren emekli imam Necati Hutoğlu vali, milletvekili, müftü, belediye başkanlarının da bulunduğu cemaati gülmekten kırdı geçirdi. Necati Hutoğlu, bir dönem ülkede Arapça yerine Türkçe ezan okunduğunu hatırlattıktan sonra 'Tanrı uludur' diye başlayan Türkçe ezan okudu.
İkizdere İlçesi’nin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası'nda Hacı Hakkı Ekşi ile oğulları İbrahim, İmdat, Süleyman, Yüksel ve İsmail Hakkı Ekşi’nin yöneticileri olduğu Hakkı Ekşi Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından yaptırılan Hacı Hakkı Ekşi Camii ve Hacı Emine Ekşi Kuran Kursu açılışı için tören düzenlendi. Törene, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu ile Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın ve çok sayıda kişi katıldı.
Cami açılışı sırasında vaaz veren emekli imam Necati Hutoğlu, bir dönem ülkede Arapça yerine Türkçe ezan okunduğunu, kendisinin de o yıllarda ezanı Türkçe okumak zorunda kaldığını anlattı. Ezanın nasıl Türkçe okuduğunu uygulamalı göstermek isteyen Necati Hutoğlu, 'Tanrı uludur, tanrı uludur’ ifadeleri ile başladığı Türkçe ezan okuması sırasında cemaat gülmeye başladı. Hutoğlu’nun vaazı boyunca cemaat camide kahkahalara güldü.

DHA