ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine yeni başlayan 280 öğrenci, törenle beyaz önlüklerini giydi.
Süleyman Demirel Spor Salonu’nda düzenlenen önlük giydirme törenine, ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Borlu ile Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ile çok sayıda öğretim üyesi, öğrenciler ve aileleri katıldı. 
Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Poyrazoğlu, tıp eğitiminin zor ve uzun bir süreç olduğunu söyledi. Dekan Poyrazoğlu, öğrencilerden çalışmayı, okumayı, sürekli öğrenmeyi yaşam tarzı olarak görmelerini istedi. Rektör Vekili Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ise konuşmasında tıp eğitiminin usta-çırak ilişkisi ile süren bir eğitim olduğuna dikkat çekti.
Rektör Vekili Yıldız, “Değerli öğrencilerimiz, eğitiminiz diğer öğrencilerden biraz özellik arz eden bir eğitimdir. Usta-çırak ilişkisi ile süren bir eğitimdir. Burada en büyük yükümlülük size düşmektedir. Eğitim sürecinde, ustalarınızla bir arada olmaya, insana ve insanlığa hizmet edecek hekimler olarak, etik ve ahlaki ilkelere de uymanız gerekecektir. Aynı zamanda bu ülkenin en değerli evlatları olan sizler, ülkenin iyi eğitim hizmeti sunan bir kurumuna emanet ediliyorsunuz. Sizleri yürekten kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında dönem birincisi, ikincisi ve üçüncülerine teşekkür belgesi ve hediyeleri takdim edildi. Daha sonra öğrencilere, protokol ve akademisyenler tarafından beyaz önlükleri giydirildi. 
REKTÖR KIZINA ÖNLÜĞÜNÜ GİYDİRDİ
Öte yandan törene katılan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başlayan kızı Beyza Güney’e önlüğünü kendisi giydirerek, mutluluğuna ortak oldu. 

FOTOLU

DHA