ERZİNCAN Valisi Ali Arslantaş, bugün meydanda toplanan vatandaşlara Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ın "Şimdi bu milletin kanını mı dökeceğiz. Ben 45 yıllık yemine sadığım. Ben sivil iktidarın emrindeyim" dedidiğini duyurdu.
Erzincan’da gece başlayan ve binlerce kişinin katıldığı Türk bayrakları ile darbeye tepki gösterileri bugün de devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.00 sıralarından tekrar bir araya gelen göstericilerle Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy (AKP), Ak Parti İl Başkanı Orhan Bulut, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, MHP İl Başkan Yardımcısı İsa Altun, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Orhan Tonğ, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci bir araya geldi. Vali Arslantaş siyasi parti temsilcileri ile birlikte el ele tutaşarak birlik, beraberlik ı çektirdi. 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ile olayın başından itibaren irtibatta ve birlikte hareket ettikleri bilgisini veren Vali Arslantaş şunları söyledi:
"Üçüncü Ordu Komutanı dedi ki: '3'üncü Ordu bölgesinde 16 il var. Ben 45 yıl, kanımı bu millet için dökmeye yemin ettim. Şimdi bu milletin kanını mı dökeceğiz? Ben 45 yıllık yeminime sadığım. Ben sivil iktidarın emrindeyim' dedi ve 3'üncü Ordu bölgesinden tek askerin kışlayı terk etmesine müsade etmedi. Komutan biz ne diyorsak bizimle birlikte hareket etti. Biz kendisine sizlerin adına milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Demokrasiye olan inancından, 45 yıllık yeminine sadakatinden dolayı teşekkür ediyoruz."
Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy da Alevi, Sunni, Kürt, Türk, Laz, Çerkes ve CHP, MHP, BBP'li siyasi parti temsilcileririr tamamı ile tek vücut olduklarını belirtti. Başsoy, "Türkiye eski Türkiye değil. Bu Türkiye yeni Türkiye. Eskiden bu milleti çok uyuttunuz. Bu millet demokrasiye, cumhuriyete, vatanına bayrağına kutsallarına sahip çıkmasını biliyor" diye konuştu.
ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI
Bu arada Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından olaylar sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

DHA