KAYSERİ'deki bombalı terör saldırısında, tezkeresine 53 gün kala şehit olan piyade çavuş 20 yaşındaki Arif Tuğ'un cenazesi, askeri uçakla Erzurum'a getirildi.
Kayseri'de düzenlenen törenin ardından bugün saat 15.15'te askeri uçakla babası Haydar Tuğ ile birlikte askeri havalimanına getirilen şehit Arif Tuğ'un cenazesini, Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Zehra Teşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, ailesi ile birlikte çok sayıda vatandaş tarafından karşıladı. Şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Uçaktan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, mehmetçikler tarafından omuzlarda taşınarak askeri helikopterle Oltu İlçesine götürüldü. Şehidin cenazesi Devlet Hastanesi morguna konuldu. Ailenin 5 çocuğundan en büyüğü ve bekar olan Arif Tuğ'un cenazesi, yarın öğlen namazından sonra baba ocağı olan Şenkaya İlçesi'ne bağlı Çamlıalan Köyü'nde toprağa verilecek.

DHA