BARTIN'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 17 akademisyenden, aralarında firari Osman Özsoy'un kardeşi öğretim görevlisi Muhammet Ali Özsoy'un da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında geçen 30 Kasım'da Bartın merkezli Karabük, Isparta ve Kocaeli'de FETÖ operasyonu yapıldı. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda Bartın Üniversitesi'nde görevli olan ve daha önce ihraç edilen 17 akademisyen gözaltına alındı.
17 kişi, emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi. Sabaha karşı sonuçlanan mahkemede, örgütün medya yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ve daha sonra yurt dışına kaçtığı belirlenen Osman Özsoy'un, Bartın Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisiyken ihraç edilen kardeşi Muhammet Ali Özsoy ile araştırma görevlileri Deniz A. ve Fatih Ç. tutuklandı. Tutuklanan Özsoy'un Bartın ve İstanbul'da bulunan evlerindeki aramalarda örgüte ait çok sayıda belge ve döküman ele geçirildiği belirtildi. Diğer 15 şüpheli ise nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA