SURİYE'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonunda dün IŞİD'in Türk tankına yönelik roketli saldırıda şehit düşen 28 yaşındaki uzman çavuş Ziya Özkozanoğlu'nun cenazesi memleketi Adana'nın Kozan İlçesi'nde toprağa verildi. Şehidin 11 ay önce evlendiği Suzan Özkozanoğlu, törende eşinin elinden bırakmadığı gömleğini kokladı.
Kozan Devlet Hastanesi morgundan alınan uzman çavuş Ziya Özkozanoğlu'nun cenazesi Türkeli Mahallesi'ndeki baba evine helallik alınması için getirildi, bir süre bekletildikten sonra namazın kılınacağı Kozan Asri Mezarlık Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Mahmut Demirtaş, Ak Parti Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, ailesi ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Şehidin 11 ay önce evlendiği eşi Suzan Özkozanoğlu ile annesi Hatice, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Elindeki gömleği sık sık koklayan Suzan Özkozanoğlu, "Canım benim, artık seni değil gömleğini koklayacağım" diye gözyaşı döktü.
Şehit babası Mustafa Özkozanoğlu ise, oğlunun dayısı ve amcalarına telefonla mesaj gönderip, Suriye'ye gideceğini bildirdiğini, bu durumun ise kendisine şehit haberi verildikten sonra söylediğini anlattı.  Mustafa Özkozanoğlu, "Oğlum dayısı ve amcalarına mesaj gönderip helallik istemiş. 'Gidip de dönmemek var, hakkınızı helal edin' demiş. Bana oğlum şehit olduktan sonra Suriye'ye gittiğini söylediler" dedi.
Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Ziya Özkozanoğlu'nun cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Şehit Ziya Özkozanoğlu'nun 25 yaşındaki amcasının oğlu uzman çavuş Murat Özkozanoğlu'nun da 2011 yılında Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin pusuya düşürmesi sonucu şehit olduğu belirtildi.

DHA