GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, Cumhuriyet'in 93'üncü yılı nedeniyle ev sahipliğini yaptığı resepsiyonda terörle mücadeleye değinip, "Artık yağma yok; kana kan, göze göz. Nerede olursa olsun hepsinin inine girilecek, en sonunda izzetsiz bir şekilde eğer hala sağsa elinden, kulağından tutup götürerek Türk adaletine teslim edilecek" dedi.
Gaziantep Valiliği tarafından Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona Vali Yerlikaya'nın yanı sıra; Ak Parti Milletvekilleri Nejat Koçer ve Ahmet Uzer, CHP Gaziantep milletvekilleri Mehmet Gökdağ ve Akif Ekici, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kurum müdürleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Vali Yerlikaya, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. 15 Temmuz'da destansı bir duruş sergilendiğini belirten Yerlikaya, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini söyledi.
Terör örgütlerini sıralayarak inlerine girilerek Türk adaletine teslim edileceklerini ifade eden Vali Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:
"Bu şehirde bütün arkadaşlarımızla birlikte, 15 Temmuz gecesinde çağırmadan, ezanı bile duymadan 'Gün bu gündür' deyip de dışarıya çıkan, dışarıya çıkamayıp da çıkanlara duasını eksik etmeyen hemşerilerimizin emrinde olmaktan ben de büyük onur duyuyorum. Bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, birbirimize ait olduğumuza niye çok anlam veremediniz Niye bu dünyanızı ve sonsuz hayatınızı berbat ettiniz, kaybedenler oldunuz Bu utanç size yeter. Nasıl tövbe edeceksiniz Bunları yaşamak demek ki onların kaderiymiş. Yüce Türk Milleti adına hareket eden mahkemelerimiz, savcılarımız, hakimlerimiz hukuk devleti olduğumuz kanunlar milletin vicdanıyla aynı, eşgüdümle kullanacaklar. Ve inanıyoruz ki onların hak ettiği cezalarını verecekler. DEAŞ, FETÖ, PKK'sı, PYD'si, DHKP-C'si var. Bizim milletimizin mayasında bölücülük yok. İnancında, örfünde bir, beraber var. Başındaki devleti, hükümeti, valisi, belediye başkanı, okuldaki müdürü velhasıl kendine hizmetle görevlendirilen idarecisi seçilmiş olsun, atanmış olsun, kendinin hak ve hukukuna riayet ediyorsa, temel insan haklarına hürmet ediyorsa bozgunculuk yapmaz. Hataları da dilini incitmeden kullanarak söyler. Nereden çıktı Mehmetçiğe, polise, korucuma silah sıkmak. Ama artık yağma yok; kana kan, göze göz. Nerede olursa olsun hepsinin inine girilecek, en sonunda izzetsiz bir şekilde eğer hala sağsa elinden, kulağından tutup götürerek Türk adaletine teslim edilecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu güç bizde var. na gücümüz var."
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden sporculara ödüllerini takdim etti.

DHA