GEBZE Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, İran Eğitim Bakanı Yardımcısı Abolhasan Riazi ve beraberindeki heyetle görüştü. Mevlana Değişim Programı kapsamında proje bazlı değişim faaliyetlerine öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılmaları planlandı.
İran Eğitim Bakanı Yardımcısı Abolhasan Riazi, Lisansüstü Eğitim Genel Başkanı Mohammed Mahdavi, İran Uluslararası Bilimsel İşbirliği Merkezi Temsilcisi Farajollah Talebi, Tebriz Üniversitesi Uluslararası İşbirliği Koordinatörü Hossein Sabouri, Gebze Teknik Üniversitesi'ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Haluk Görgün ile görüştü. Toplantıda üniversite hakkında bilgi verildikten sonra Nanoteknoloji Enstitüsü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü laboratuvarları gezilerek, yürütülen projeler hakkında bölüm akademisyenleri tarafından bilgiler verildi. Her iki ülkenin uluslararası işbirliği ve bilimsel gelişimine katkı sağlayacak potansiyel projeler görüşüldü. Mevlana Değişim Programı kapsamında proje bazlı değişim faaliyetlerine tam zamanlı öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılmaları planlandı.
Toplantıda proje yazılabilecek alanlar olarak Büyük Veri, Data Analitiği, Nesnelerin İnterneti, Hücresel Mühendislik, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Robotlar ve Akıllı Sistemler, Enerji Teknolojileri, Gıda Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Mikro-Nano-Opto-elektronik ve Yarı İletken Teknolojileri, Savunma Teknolojileri, Akıllı Ulaştırma Sistemleri, Sürdürülebilir Çevre Yönetimi Teknolojileri görüşüldü.


 

DHA