GENELKURMAY Başkanlığı önünde darbe girişimi sırasında asker tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren 65 yaşındaki Yusuf Çelik ile 36 yaşındaki Vedat Büyüköztaş, memleketi Aksaray'ın Sarıyahşi İlçesi'nde toprağa verildi.
Geçen 15 Temmuz günü darbe girişimini duyulduktan sonra bazı vatandaşlar Genelkurmay Başkanlığı önünde toplandı. Asker tarafından toplanan kalabalığın üzerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kalabalık arasında bulunan Vedat Büyüköztaş ile Yusuf Çelik yaralandı. Büyüköztaş olay yerinde, Çelik de kaldırıldığı Numune Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
Hemşeri olan Büyüköztaş ve Çelik'in cenazeleri bugün memleketleri Aksaray'ın Sarıyahşi İlçesi'ne getirildi. Merkez Cami'de öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Aksaray Belediye Başkanı AK Partili Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Aksaray İl Jandarma Alay Komutanı Gazi Demir, ölenlerin aileleri ve yakınları ile ilçe halkı katıldı. Tören sırasında yakınları sinir krizi geçirdi.
5 çocuk babası olan Yusuf Çelik'in Almanya'da yaşadığı ve tatil için Ankara'daki evine geldiği, marangoz ve bekar olan Vedat Büyüköztaş'ın da Ankara'da yaşadığı olay öncesi de ikilinin Kızılay'da bir araya gelip yemek yediği, olayı duymaları üzerine tepki göstermek için Genelkurmay Başkanlığı binasının önüne gittikleri belirtildi.


 

DHA