SİVAS'ın Gölova İlçesi'nde bugün şehitler için düzenlenen mevlit programına binlerce kişi katıldı, programın organizasyonunu üstlenen Pelit Pastaneleri tarafından 5 bin 600 paket yemek ve çikolata dağıtıldı. Mevlide milletvekilleriyle birlikte katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu vatan, uğuruna can verenler oldukça sonsuza kadar devam edecektir" dedi.
Gölova Kaymakamlığı ve Pelit Pastaneleri işbirliği ile düzenlenen mevlit programı ilçeye bağlı Canköy yakınında bulunan Kazım Ayan Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi. Programa Gölova İlçe merkezi ile çevre köylerinden binlerce kişi katıldı. Gelenlere yemek ve çikolatanın yanı sıra, Gölova Kaymakamlığı tarafından Türk bayrağı dağıtıldı.
Programa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, Ak Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Habib Soluk ile CHP Sivas milletvekili Ali Akyıldız, Belediye Başkanı Sami Aydın, Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat ile iş adamı Hasan Ayan ve Ayan ailesinin bazı mensupları ile il ve ilçe protokolü ile binlerce kişi katıldı.
MİLLETE TEŞEKKÜR ETTİ
Programda milletvekilleri birer selamla konuşması yaptı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaşamını yitiren Gölovalı Sümer Deniz'in amcası Hasan Deniz'e Türk bayrağı ve çiçek veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında, etkinliği düzenleyen Gölova Kaymakamlığı ile Ayan ailesine ve onlara destek veren herkese teşekkür etti.
15 Temmuz darbe girişiminde TBMM'nin bombalandığını hatırlatan İsmet Yılmaz, "İstiklal Savaşında Yunan'ın bile yapmadığını yapıp gazi Meclis'i bombaladı. Bu Meclis'te, Ak Parti, CHP, MHP, HDP herkes var. Bunlar ihanet şebekesi hiç şüpheniz olmasın. Bunlara birisinin dur demesi gerekiyordu. Onlara bu millet dur dedi ve bir de bu milletin reisi olan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım . Ve onları da muhalefet liderleri de destekledi" diye konuştu.
Bakan Yılmaz, 15 Temmuz'dan bu yana sürdürülen 'demokrasi nöbetinin’ yarın İstanbul Yenikapı'da Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidar ve muhalefet parti genel başkanlarımızın katkısıyla taçlandırılacağını hatırlattı, "İstiklal Marşımızın dediği gibi korkmayacağız. Bu bayrak ilelebet dalgalanacaktır" dedi.
Gölova Kaymakamı Erkan İsa Erat ise, etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan Ayan ailesine teşekkür ederek, 15 Temmuz gecesi batıl ile hakkın savaşı olduğunu, her anında destan yazıldığına tarihin şahitlik ettiğini dile getirdi. Programa katılan herkese teşekkürlerini iletti.
MEVLİT OKUNDU
Konuşmaların ardından çeşitli tarihlerde uluslararası yarışmalarda önemli dereceler alan hafızlar Fatih Savaş, Alpcan Çelik ve Ali Tel tarafından mevlit okundu. Kasidehan olarak da Aziz Hardal sahne aldı. Mevlit okutulmasının ardından hafızlardan Fatih Savaş tarafından mevlit duası yapıldı. Şehitler için 41 hatmi şerif yapıldığı açıklandı.

DHA