– GÜMÜŞHANE'nin eski belediye başkanı ve 25’inci dönem MHP Milletvekili Mustafa Canlı’nın 34 yaşındaki oğlu Yunus Emre Canlı ile Gümüşhane Üniversitesi Siyaset Bilimi 2’inci sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Dilara Ergün, Gümüşhane Yeni Şehir Stadyumu'nda binlerce kişinin katıldığı düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi.
Yunus Emre Canlı ile Dilara Ergün’ün stadyumdaki düğün töreni için çimlerin üzerine 2 bin sandalye ile 300 masa yerleştirildi. Mustafa Canlı ve eşi Müzeyyen Canlı’nın stadyum girişinde tek tek karşıladığı konuklara yemek ikramı yapıldı. Stadyuma, meşaleler ve alkışlar eşliğinden giren gelin ve damat bir süre dans etti.
Düğüne, Canlı ve Ergün ailelerinin yanı sıra Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ak Partili Ercan Çimen ile çok sayıda davetli katıldı. Nikah töreni öncesi konukları selamlayan Gümüşhane'nin eski belediye başkanı ve 25’inci dönem MHP milletvekili Mustafa Canlı, ülkenin zor günlerden geçtiğini hatırlatt. Canlı, “Biz, bir bütün olduğumuz sürece bu milletin sırtını hiç kimse yere getiremez. Demokrasinin ana unsuru halktır ve halka rağmen hiçbir şey olmaz“ dedi.
NİKAHI BELEDİYE BAŞKANI KIYDI
Gümüşhane Valisi Okay Memiş, eski milletvekilleri Bedri Yaşar ve Temel Yılmaz ile Doğankent Belediye Başkanı Birol Tekin’in şahitliğinde nikahı kıyan Gümüşhane Belediye Başkanı Ak Partili Ercan Çimen, çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi. Nikahın ardından çiftler dansa kalktı, halk oyunları ekipleri gösteriler sundu.
YUNUS EMRE CANLI: EN ZOR MAÇIM OLDU
Gelin Dilara Ergün, stadyumda düğünün bir farklılık olduğunu belirterek, “Bizim düğün ilk oldu, ama belki bizden sonra başka düğünler de olur. Çimlerde yürümek biraz zor oldu ama büyük alan olmadığı için başka çaremiz de yoktu” dedi.
Yunus Emre Canlı ise, 2002 ile 2007 yılları arasında Gümüşhanespor’da profesyonel futbol oynadığını belirterek, “Sahayı ve zemini iyi tanırım. Çimlerin üzerinde dans etmek benim için zor olmadı. Bu stadyumda çok maça çıktım, ama bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. En zor maçım oldu” esprisi yaptı.
'GÜMÜŞHANE TARİHİNDE İLK OLDU'
Mustafa Canlı ise 3 dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlattı, çok sayıda kişiyi davet ettiği düğünü stadyumda gerçekleştirmenin güzel olacağını düşündüğünü dile getirdi. Canlı, “İlgili kamu kurumundan stadyumu talep ettik. Onlar da izin verdi. Güzel bir düğün oldu. İnsanların her zaman yanında olduk, onlar da güzel günümüzde bizim yanımızda oldu” dedi. Canlı, Gümüşhane tarihinde ilk kez stadyumda düğün yapıldığını da sözlerine ekledi.

DHA