ADANA'da yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşmasına cezaevinden Sesli Gürüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Sözlerimin yargılamaya konu olması hukuki garabetin bir göstergesidir" dedi.
Başka bir davatan tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ, 12 Ekim 2015'te partisinin Adana il teşkilatının organizasyonunda Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen basın açıklaması ve katıldığı bir cenaze töreninde yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini aşağılama' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkemeyi Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat da izledi. Duruşmaya SEGBİS sistemi ile görüntülü bağlanan Yüksekdağ, savunmasında şunları söyledi:
"Ben Türkiye'nin 3 büyük partisinden birisinin milletvekiliyim. Sözlerimin yargılanmaya konu olması hukuki garabetin göstergesidir. Milletvekillerinin tutuklu bulunması bir utanç tablosudur. Esas yargılanması gereken 12 kişinin öldürülmesinden sonra sarf ettiğim sözler değil esas yargılanması gereken bu olayın sorumlularıdır. Sadece, 'Barış' diyen insanların cenazesine katıldığımız için tutuklandık, en büyük haksızlık budur. 10 Ekim patlamasının son duruşmasında söylenenleri ben 1 yıl önce söylediğim için yargılanıyorum. Siyasi kimliğim nedeniyle yargılanmam büyük bir ayıptır. Benim hakkımda verilmesi gereken esaslı karar beraat kararıdır. Bundan sonraki duruşmalardan bağışık tutulmayı istiyorum."
Dava, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

DHA