GİRESUN'un Alucra İlçesi'ndeki helikopter kazasında yaralı kurtulan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun olayda yaşamını yitiren eşi Nuran Doğru ile 4 yaşındaki küçük kızı Berrin, memleketi Tokat Zile ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Giresun'da önceki gün meydana gelen helikopter kazasında yaralı kurtulan Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun olayda yaşamını yitiren eşi Nuran ile kızı Berrin'in cenazeleri, Zile Devlet Hastanesi morgundan alınarak törenin yapılacağı Kaymakamlık önüne getirildi. Türk bayrağına sarılı cenazeler, cenaze aracından askerler tarafından alınarak tören için hazırlanan alana getirildi. Yan yana konulan anne ve kızının cenazesine sarılan yakınları gözyaşı döktü.
Cenazeye katılan Doğru çiftinin diğer kızları ikiz olan 27 yaşındaki Şükran Çetiner ve Nurdan Çabuker ile 21 yaşındaki Nihal Doğru uzun süre gözyaşı döktü. Ölen kız kardeşinin tabutuna sarılan Nurdan Çabuker'in, "Berrin ne olur yalnız bırakma. Uyanın ne olur uyanın. Ablacım toprağa koyarlarsa çıkartamam seni" diyerek ağlaması yürekleri dağıldı. Üç kız kardeş uzun süre hem annelerinin, hem de kız kardeşlerinin tabutuna sarılarak ağladı. Kız kardeşleri yakınları teselli etmeye çalıştı.
5 BİN KİŞİ KATILDI
Öğle namazı sonrası İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver tarafından kılınan cenaze namazına Tokat Valisi Cevdet Can, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Giresun Valisi Hasan Karahan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Mehmet Okkan, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, AK Parti Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, siyasi parti il başkanları ile Doğru ailesinin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Anne ve kızı için kılınan cenaze namazı sonrası, Türk bayrağına sarılı cenazeler ilçedeki Asri mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Ankara GATA'da tedavi gören Tuğgeneral Mustafa Doğru katılamadı.

DHA