SİİRT'in Eruh İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 24 yaşındaki Yunus Emre, memleketi Isparta'da binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze namazını, imam olan kardeşi Mustafa Emre kıldırdı.
Eruh'a bağlı Akmeşe Köyü kırsal kesiminde bir süre önce başlatılan operasyon kapsamında dün sabah PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yunus Emre'nin cenazesi, dün gece uçakla memleketi Isparta'ya getirildi. Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesi, helallik alınması için bu sabah Binbirevler Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. 18 günlük uzman çavuş iken şehit olan Yunus Emre'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, evden alınıp tören için Hükümet Meydanı'na getirilirken "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde taşındı.
BİNLERCE ISPARTALI UĞURLADI
Hükümet Meydanı'ndaki cenaze törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Sait Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, MHP Milletvekili Nuri Okutan, Belediye Başkan vekili Recep Erdem, askeri ve mülki erkan ile protokol üyeleri katıldı. Şehidine son görevi için gelen binlerce Ispartalı da meydanı tıklım tıklım doldurdu. Tören öncesi sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Yunuslar ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Kahrolsun FETÖ' sloganları atıldı. Tören şehit Yunus Emre'nin özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Ardından garnizonda görevli Albay Şener Aydın, bir milletin ancak kutsal değerleri uğruna can vermeye hazır evlatları olduğu zaman varlığını sürdürebileceğini söyledi.
CENAZE NAMAZINI KARDEŞİ KILDIRDI
Şehit Yunus Emre'nin cenaze namazını imam olan kardeşi Mustafa Emre kıldırdı. Mustafa Emre, namazdan önce kardeşinin ını alıp öptü. Şehidin diğer kardeşi Osman Emre ile babası İsmail Emre de Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp uzun süre gözyaşı döktü. Acılı aileyi yakınları ve askerler sakinleştirmeye çalıştı.
NİŞANLISI VE ANNESİ GÜÇLÜKLE AYAKTA DURDU
Şehidin annesi Emine Emre ise koluna giren kadın askere dayanarak güçlükle ayakta durdu. Yunus Emre'nin 1 ay sonra dünya evine girmeyi planladığı nişanlısı Rabia Alyüz de törendeydi. Nişanlısının tabutuna son kez bakan Rabia Alyüz, gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı sonrası şehidin tabutu askerlerin omuzunda topçu arabasına kadar taşındı. Ardından da Karaağaç Mahallesi'ndeki Garnizon Şehitliği'ne getirilerek defnedildi.

 

DHA